Susanna

  Hej, vad menas det när det står grundläggande behörighet + matte 2b (områdesbehörighet A7) ? När jag kollade upp det står det mattematik 2b och fysik 1 måste jag då läsa fysik 1 för att blir behörig ?

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej,

  om behörighet beskrivs som du uppger i din fråga: Grundläggande behörighet + matematik 2a/2b/2c men sedan står "områdsbehörighet A7" så är jag rätt säker på att du inte behöver betyget i fysik. För att fysik skulle annars nämnas bredvid matematik 2.
  Vi känner till att vissa lärosäten (högskolor-universitet) beskriver behörighet på ett, enligt vår mening, otydligt sätt som gör det svårt att förstå. Vi har tidigare fått svar om att det som står i (...) är vad gäller meritpoängen enligt områdesbehörighet (och det gäller endast för personer som har betygen i det gamla systemet: kurser betygsatta på skapan IG-MVG).
  Du får annars vända dig till studievägledare på den institutionen där utbildningen ges och/eller till antagningsgruppen på lärosätet. Det är de som både kan förklara för dig exakt vilken behörighet som krävs + har makt att ändra info på lärosätets hemsida så att den blir tydligare och lättare att förstå.

  Vänligen
  Julia SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga