Silke 19 år
  Jag vill studera på ett bachelor-program i Danmark som kräver matematik B. Vet ni vad det motsvaras av i Sverige(om det är matematik 2b/3b) eller var jag annars skulle kunna hitta den informationen?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV

  Hej,
  ställ din fråga till Öresund direkt. Mycket info bl.a om att studera i Danmark hittar du på oresunddirekt.se/se/jag-vill-studera-i-danmark

  Annars kan jag ge följande råd:
  innehåll i mattekurserna i Sverige kan du se i www.matteboken.se - t.ex vad den svenska gymnasiekurs matematik 2 innehåller kan du se på https://www.matteboken.se/lektioner/matte-2
  Hur ämnet matematik är uppdelat i olika kurser i Danmark kan jag tyvärr inte svara på. Du kan t.ex be de ansvariga för utbildningen i Danmark att se på innehåll i de svenska kurserna på www.matteboken.se och ge dig svar vilken kurs du måste ha godkänt betyg i, om du läser matte i Sverige.
  Ett annat sätt är att du söker med de betyg du har nu och inväntar svar från den danska utbildningen om de anser dig vara behörig eller inte och om inte - borde de kunna ge svar vad du behöver komplettera med.
  Ännu ett tips är att du läser så mycket matte du kan och hoppas att det räcker för den danska utbildningen.

  • Silke Tack så mycket, det ska jag göra!
  • Julia vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga