Joseph

  Hej, En dum grej men undrar vart man kan vända sig till gör att ge omdöme för universitets fackultet? Normaltvis kan google göras för t.ex olika platser eller affärer vare sig fysisk plats eller digitalt format.

  • Anna : Menar du att du vill skriva om du är nöjd eller missnöjd med utbildningen på ett av de svenska lärosätena: högskola eller universitet?
  • : det kan vara nöjd eller missnöjd men tänkte bara mer generellt omdöme. Men ja det är för Stockholm Universitet, specifikt kemiavdelningen men jag känner mig nog lite osäker. Lite rädd att jag själv kommer bli kritiserad av andra och så men det kanske är priset för detta.
  • Anna : Jag har nu skrivit ett "svar", som kanske direkt besvarar din fråga, men kika på det, nedan. Hoppas något i det jag skrivet blir ändå till hjälp. ang.en sida där alla kan skriva vad de tycker om olika utbildningar så är jag tveksam till att det kan bli bra, om man skulle göra så... Vissa klagomål är alldeles säkert sakliga och relevanta, men sedan kan det finnas några som skojar eller är "sura" på sin lärare av någon annan anledning, så "hittar de på" saker eller överdriver. Och de som är nöjda lär inte i någon större omfattning lägga tid på att skriva om hur nöjda de är, för man tycker väl att det som är "bra är bra" och behöver inte talas om eller ändras på. Någon kan säkert också gå in på en sådan sida och skriva jättemånga jättebra omdömen men kanske av fel anledning, kanske bara för att man är kompis med någon som jobbar på den utbildningen (typ så) - hur ska man kolla att omdömen är riktiga, ärliga och aktuella "i tiden" för att när det går några månader så kanske det redan är ändrat/åtgärdat/förbättrat och det som var dåligt inte längre än dåligt, vem skulle hantera allt detta? är det möjligt?
  • :

   Yes, tror du har delat med vid annan fråga och vid annan fält. Tackar också för den responsen också samt ovan också. Jag förstår precis som ni gett info samt även angående om att om man blev nöjd kanske inte det är nödvändigt att behöva skriva och ge omdöme för det. Men däremot beror det inte på för att jag vill skoja eller så, utan det är saklig och relavant men kanske inte nödvändigtvis heller anses vara så i en generell perspektiv. Det kanske inte heller kan bli bra och man vet nog inte heller vad som kan ske när man utför sånt via en hemsida även. Precis som ni nämner också, det beror även mycket på hur och vart information kommer ifrån och tolkas som i slutändan blir som ni gav svar. Tack för att ni har spenderat tid till att läsa och ge svar däremot.

  • Anna : vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!
  Läs alla kommentarer

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hejsan,

  måste erkänna att jag vet faktiskt inte om det finns ngt ställe som du frågar om... får fundera på saken och söka efter svaret. Återkommer om jag lyckas hitta svar.
  Du får också söka på ditt håll och hör gärna av dig om du själv hittar svar. Vi får hjälpas åt, tänker jag!

  Det jag än så länge hittade är info om att UKÄ bedriver kvalitetssäkringsarbete, läs på uka.se/kvalitet--examenstillstand/granskning-av-larosatenas-kvalitetssakringsarbete

  och vad gäller just SU - se su.se/hantering-av-klagomål

  • : Hej, jag förstår och detta kanske inte är lätt att hitta heller. Tack för er tid att ha delat med den här info också. Själv vet jag inte heller men jag kan absolut dela också om jag hittar något. Tack
  • Anna : FR¨ga SYV håller tummarna för dig! Lycka till! :) Hoppas det löser sig!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga