Linnea
  Hej! Jag har nu gått ut gymnasiet, men jag gick en estet-linje så att läsa moderna språk 3 var inte obligatoriskt. Jag undrar nu om jag måste komplettera denna kurs om jag vill gå vissa linjer eller om det bara är då specifika språklinjer som jag inte har behörighet till, och hur detta påverkar sökande utomlands!

  Tack för svar,
  Linnea

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV

  Hej Linnea!

  Det är få utbildningar på högskolenivå i Sverige som kräver godkänt betyg i Moderna språk 3, bl a är det om man vill utbilda sig till språklärare och en av de kandidatprogrammen på Handelshögskolan i Stockholm, som kräver Moderna språk 3. De allra flesta högskoleutbildningar i Sverige kräver ej betyg i Moderna språk över huvudet taget.

  Ang. studier utomlands, får man se på varje utbildning separat - vad de kräver för någonting. Jag kan tänka mig att om man vill läsa med undervisningsspråk Tyska eller Spanska eller ngt. annat språk, så kan det krävas att man kan uppvisa att man läste det språket å gymnasiet, men det kan också eventuellt gå bra att göra Test & på det sättet visa att man kan undervisningsspråket.

  Bästa hälsningar

  ANNA

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga