Kimia 24 år
  Hej igen!,
  vilka yrken finns det inom laboratorium som jag kan utbilda mig till efter VO?,t.ex,inom yrkeshögskola.Och vilka finns inom högskolan?.

  Mvh

  2 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Kimia,
  läs på http://www.framtid.se/profession/laboratorieassistent/
  http://www.framtid.se/profession/laboratorieingenjor-inom-kemiomradet/
  http://www.framtid.se/profession/kemist/
  http://www.framtid.se/profession/hydrolog/
  http://www.framtid.se/profession/nutritionist/
  http://www.framtid.se/profession/fysiker/
  http://www.framtid.se/profession/toxikologekotoxikolog/

  Det är de yrken som är beskrivna ovan som kan jobba på ett laboratorium. Man kan utbilda sig till dem efter vilket som helst gymnasieprogram men ibland måste man kanske komplettera med någon/några kurser på komvux först.

  Mvh Milla Syv

  • Kimia Tack för svaret,undrar bara vilka kurser behöver man komplettera med efter VO,för att bli biomedicinsk analytiker eller laboratorieingenjör?.Och vad krävs för att jobba inom läkemedelsindustri?.Mvh
  • Anna Inom läkemedelsindustri arbetar många olika yrken. Du måste precisera lite mer för att det skulle bli möjligt att svara på din fråga. Råder dig att utforska www.studera.nu där all info- om alla högskoleutbildningar finns. mvh ANNA syv
  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hej, se på http://www.yhguiden.se/utbildning/folkuniversitetet-lund/lake-och-livsmedelstekniker
  Behörighet ser du lite längre ner på höger sida i rutan BEHÖRIGHETSKRAV. Det kanske är en utbildning som är av intresse för dig som vill jobba inom Läkemedelsindustri.

  Du frågar efter behörighet till utbildning som leder till att du kan jobba som laboratorieingenjör. Det är omöjligt att ge ett generellt svar för att man kan bli ingenjör inom fysik, kemi eller biologi och det är olika utbildningar och olika behörighetskrav till de utbildningarna.
  Eftersom du läser på vård&omsorgsprogrammet, om jag förstod dig rätt, tycker jag att du bör läsa för högskolebehörighet dvs svenska/svenska som andra språk 3 och engelska 6 samt så mycket matematik som du kan - t.ex. 2a och 3b.
  Sedan kommer du behöva söka kompletterande kurser på komvux. Det är lite för tidigt att planera i detalj eftersom behörighet till den högskoleutbildning som du vill söka, kan förändras på de två-tre åren som återstår. Jag råder dig koncentrera på dina studier och försöka få så höga betyg som möjligt /och så bra kunskaper, så klart/ :-) *L* och andra "detaljer" får vi ta långt senare t.ex. om två år, när du går i åk3.
  Lycka till med dina studier. *L* ANNA SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga