Sarah

  Jag arbetar för tillfället inom vården men har funderat på att byta inriktning och är väldigt intresserad av IT-branschen. Däremot undrar jag vilken väg som är bäst att gå och vilken utbildning som ger mest jobbmöjligheter framåt? Jag är begränsad till yrkesutbildningar på distans. Ska man NET-utvecklare, webbutvecklare eller någon annan distansutbildning för att framåt ska kunna bli IT-projektledare (då jag förstår att det krävs arbetserfarenhet för att bli)

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej Sarah,
  om du i din fråga syftar på yrkeshögskoleutbildningar på distans, då ingår det nästan alltid obligatoriska träffar - kan vara 3-4 per termin eller/och introduktionsvecka då man måste delta personligen fem dagar i rad... så det jag rekommenderar dig att ta reda på är hur många träffar på skolan som ingår i de utbildningar du är intresserad av och avgöra om det är rimligt för dig att åka till skolan (tänker här på pendlingsavstånd och möjlighet till övernattning på utbildningsorten).
  Några bekymmer om kvalité i yrkeshögskoleutbildningar har jag däremot inte. De står under MYH, myndighet för yrkeshögskola, tillsyn och är anpassade till arbetsmarknadens behov.
  Du kan också göra som så att söka till många olika yh och se på vilka du kommer in; det är skillnad mot när man söker till högskola-universitet där man måste strikt prioritera sina sök-alternativ och kan max välja 12 alternativ, utan till yrkeshögskoleutbildningar söker man direkt till skolan och kan därför söka väldigt många olika yh i första hand.
  Se lista på yh-utbildningar inom DATA/IT som ges på distans: yhguiden.se/resultat?Category.id=1&Education.
  Exempel på yh inom Data-IT:
  webbutvecklare-net-distans-campus-varnamo
  net-utvecklare-teknikhogskolan-goteborg
  agil-projektledare-teknikhogskolan-karlstad-distans

  Studie- och yrkesvägledare

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga