Marion 21 år
  Hej! Jag går i 9'an och ska börja tänka på mina gymnasiumval snart, och skulle verkligen tänka mig att jobba som flygplatskontrollant/gränsbevakare, men vet inte riktigt vilken linje det är. Lite hjälp?
  • R kika på Säkerhetsgymnasiet i Stockholm/Kista. Där blir man utbildad väktare, skyddsvakt och flygplanskontrollant och garanterat jobb efteråt.

  1 Svar

  Lena SYV SYV på GymnasieGuiden
  Hejsan, nja, det finns nog inget program som täcker in just dessa yrkesområden men eftersom polisen är ansvarig för gränsbevakningen här i Sverige så är det kanske den vägen du kan gå. Och då kan ju ett högskoleförberedande program passa som förberedelse inför Polishögskolan.

  När det gäller jobb på flygplats som trafikassistent som det brukar heta så brukar det krävas en gymnasieexamen, körkort, erfarenhet från ett serviceyrke och gärna att man kan en del språk. Du kan läsa mer här http://www.arbetsformedlingen.se/yrkena-o?url=1119789672%2FYrken%2FYrkesBeskrivning.aspx%3FiYrkeId%3D97&sv.url=12.78280711d502730c1800072

  /Lena, Syv

  Frågor och svar taggade med 'vägledare på lärosäte' (1 st.)

  • Taleb 20 år

   Kemi kandidat/Fysik kandidat?

   Hej jag har en kompis som ska börja i kemi kandidat i höst och undrar om han kan ändra till fysik kandidat om det går? Isåfall hur? Tack för svar.

   Anna SYV: Hej, din kompis bör se om det finns "restplatser" på fysik kandidat; om det finns och hen är behörig, kan hen komma in på den utbildningen; om det inte finns någon ledig plats, bör hen... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga