Tania 20 år
  Hej!
  Jag vill bli kriminalinspektör men jag vet inte vilken linje jag ska välja och är det sant att jag måste gå på polishögskola, utbilda mig till polis och sedan kan jag utbilda mig till kriminalinspektör?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Tania,
  bra att du vet vad du vill!
  Det finns olika sätt att nå ditt mål: att gå polisutbildningen är en väg
  och en annan är att läsa Kriminologi på högskolan http://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SGKRI/80404
  och behörighet till den är Grundläggande behörighet, som man alltid måste ha till alla högskoleutbildningar, + särskild behörighet Samhällskunskap 1b.
  Samhällskunskap 1b läses om en obligatorisk kurs på alla högskoleförberedande gymnasieprogram och där får man också grundläggande behörighet till högskolestudier.
  Till polisutbildningen är det, som du kanske redan vet, måste man även ha B-körkort och vara simkunnig samt klaga medicinska och fysiska krav.
  Som sagt, jag rekommenderar att du söker ett högskoleförberedande gymnasieprogram, kanske i första hand Ekonomi, inriktning Juridik - då får du testa på läsa några juridiska kurser redan på gymnasiet.
  Här http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium kan du läsa om den inriktningen som jag rekommenderar i första hand.
  Här http://www.gymnasieguiden.se/informeras/behoerighet-att-soeka-till-gymnasiet-gymnasiebehoerighet ser du behörighetskraven till alla gymnasieprogram.

  Jag vill tipsa dig om en Riksrekryterande gymnasieutbildning på distans på den här skolan http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/korr-onlinegymnasium
  det är några obligatoriska träffar men annars kan man läsa hemifrån.

  Bästa hälsningar
  Lycka till med ditt gymnasieval!
  Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga