Alice 16 år
  Hej, för tillfället är det omvaslperiod angående gymnasievalet och jag har börjat ifrågasätta mitt val. Istället för att gå Natur Natur har jag blivit intresserad av Spelutveckling. Jag har förstått att det bästa programmet att gå då är Teknikprogrammet, men jag undrar vilken inriktning som passar bäst, programmeringen är det "viktigaste" för mig. Ingår moderna språk på alla inriktningar? Om inte hur kan man lägga till det? Har det helt beroende på vad skolan har att erbjuda? För jag vill helst gå en skola där jag kan få ut meritpoängen för att ha fortsatt att läsa moderna språk.

  Tack! Om något är oklart är det bara att fråga så ska jag försöka utveckla min fråga.

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Alice;

  i TE (se programplan för TE) ingår inte moderna språk som obligatoriskt ämne men får läsas om skola kan erbjuda och eleven vill läsa, t.ex inom programfördjupning.
  Programmering 1 ingår som obligatorisk kurs i inriktningen Informations- och medieteknik men ofta kan man välja läsa kurser i programmering på alla inriktningar på Teknikprogrammet. Men vill man garanterat läsa Programmering 1 och Webbutvecking 1 samt även Datorteknik1a, då rekommenderar jag just den inriktningen, alltså Informations- och medieteknik.
  Listan på gymnasieskolorna som från Hösten 2021 erbjuder den utbildningen finns på
  gymnasieguiden.se/gymnasium?TE-med

  Några exempel på gymnasieskolorna som erbjuder Profil "spel":
  Lbs-kreativa-gymnasiet-stockholm-norra
  Lbs-kreativa-gymnasiet-stockholm-södra
  Klara-teoretiska-gymnasium-stockholm-sodra
  Cybergymnasiet-odenplan
  Mediagymnasiet

  • Alice Tack så mycket!
  • Mikael vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga