Cirkulation

  Så om jag vet att jag vill tex jobba inom ingenjörslinjen och ekonomi linjen så skulle inte Natur vara bäst eftersom man får läsa biologi 2 och kemi 2 ( ämnen som man egentligen inte behöver utan som behövs om man vill arbeta inom vård eller medicin. Isåfall vore det smartare att ta teknik och sedan ta samhällsbyggnad och miljö som inriktning till tvåan och ta moderna språk 4 som inviduella val i tvåan sedan i trean läser jag den teoretiska fördjupningen med bl.a. matte 4 och fysik 2 då skulle jag ha stora behörigheter men kan du ge exempel på hur stor behörighet jag då skulle ha, och ifall detta är möjligt och värför det skulle vara bra för mig.

  1 Svar

  Milla SYV på FrågaSYV

  Hej,
  det är endast de kurser som är Obligatoriska på den utbildningen som du går på gymnasiet som du garanterat får läsa. Moderna språk är inte obligatoriska på TE. Matematik 4 och fysik 2 är inte obligatoriska kurser på någon annan av TE-inriktningar än inriktningen Teknikvetenskap.  Det går därför inte att, på förhand, lova att du ska få läsa det. Om gymnasieskola erbjuder de ämnen och kurser som på sin skola, ska du få lägga ditt val. Sedan måste det också finnas tillräckligt antal elever som valde samma kurs; i annat fall kan inte kursen starta. Mer än så kan jag inte säga. Du får gärna fråga studievägledare på de gymnasieskolorna som du önskar läsa på. Om du garanterat vill läsa matte 4 och fysik 2 måste du välja inriktningen Teknikvetenskap. Moderna språk är inte obligatoriska på någon av inriktningar på teknikprogrammet, så det går inte säga om du ska få läsa någon kurs inom det ämnen eller inte. Fråga gymnasieskolorna som du är intresserad av.

  Studie- och yrkesvägledare
  • Cirkulation : Jag har frågat och de säger att det är möjligt att ta inriktningen samhällsbyggnad och miljö och sedan inför åk 3 välja den teoretiska fördjupningen och läsa biologi 1, fysik 2, matte 4
  • Milla : Så bra! du fick ju svar på din fråga där du frågade. I praktiken är dock så att ingen vet vad som kommer att hända om 2 år. Vi får hoppas att det blir som du önskar. Lycka till med ditt gymnasieval!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga