Elev

    Hej! Är det så att olika gymnasieskolor har olika regler? Eller har alla gymnasieskolor samma regler? Det är nämligen så att min rektor säger att man behöver 600 poäng för att ta sig vidare till 2’an samt att man inte kan gå vidare till 2’an med flera F. Däremot när jag läst på internet står det precis tvärtom. Det finns ingenting som säger att man behöver ett visst antal poäng samt att man kan ta sig vidare med flera F. Detta gör mig väldigt förvirrad. Är det rektorn som ljuger eller är det så att det är olika regler på olika skolor? Tacksam för alla svar jag fått! Hjälpt mig mycket.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Hanna,
    du får gärna vända din fråga till Skolverkets upplysingstjänst, tel.nr 08-527 332 00 - det är en fråga som vi på FRåGA SYV inte kan ge något "juridiskt svar" på.

    • Elev : Okej då vet jag! Tar kontakt med Skolverkets upplysningstjänst
    • Julia : Bra! gör så. Du får sedan gärna återkomma och berätta vad du fick för svar från skolverket. Lycka till!

    Frågor och svar taggade med 'kostvetenskap' (2 st.)

    • Ida

      Hälsopromotion - kandidat kostvetenskap eller dietist?

      Hej! Jag har till hösten sökt programmet hälsopromotion, kandidat kostvetenskap på göteborgs universitet. Känns som en otroligt bra utbildning för mig, där man får verktyg för att hjälpa människor allmänt till en bättre hälsa men samtidigt med stort fokus på kost som jag är väldigt...

      Anna: : Hej Ida!Dietist är, i Sverige, en skyddad yrkestitel. Det innebär att man måste ha en dietistlegitimation för att få utöva det yrket. Endast personer som har tagit examen... Läs hela svaret
    • Kimmi

      Kostvetenskap och IT - jobb?

      Hej! Jag avslutar snart (juni-21) 90hp inom Kostvetenskap i Uppsala. Har tidigare läst 180hp inom IT och har arbetat med projektledning/administrativt i 10 år. Jag vill byta karriär till något med Nutrition och Kostvetenskap men vet inte vad jag kan söka till för yrken efter min dubbel...

      Milla : : Hej Kimmi,prata gärna med studievägledare på den institutionen där du läser kostvetenskap och även med dina högskolelärare. De är experter inom den branschen (i alla fall mycket mer... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga