1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Andreas,
    jag har nu pratat med utbildningsansvarig hos utbildningsanordnare om den här YH-utbildningen, Soltekniker. Hon säger att det går visst att starta egen efter den här utbildningen, men det rekommenderas att man jobbar ett tag (kanske ett par år) först som anställd - för att på allvar "bekanta sig med" de möjligheter och utmaningar som yrket innebär.
    Vidare sa hon att det är brist på soltekniker i Sverige idag; och att de har ansökt att även i framtiden bedriva den här yh-utbildningen... men att svar från Myh, Myndigheter för Yrkeshögskola, får de i slutet av januari 2020.

    Än så länge det är endast en start - nu i mitten på september, som finns. Ansökningsdag /sista/ var den 6 maj men du kan skicka ansökan, men Ansökan din måst i så fall vara Komplett (annars kan de inte behandla din ansökan).
    Detaljer om utbildningen som du är intresserad av:
    distans men med 2-3 obligatoriska träffar per termin; varje träff är på 2 dagar (så måste du antingen kunna åka fram-tillbaka till-från Jönköping eller fixa en övernattning i Jönköping vid varje träff; skolan har inte ngn större möjlighet att hjälpa till fixa boende; de kan endast ge tips på vilka hotell som finns i närheten, typ... . Utbildningen varar i lite längre än 3 terminer.

    tips!
    Hela utbudet av yrkeshögskoleutbildningar finns på www.yhguiden.se

    ... kika även på andra yrkeshögskoleutbildningar, t.ex på teknikhogskolan/automationsingenjor-robotik-teknikhogskolan-jonkoping

    Vänligen
    Julia syv
     

    Frågor och svar taggade med 'dansk' (1 st.)

    • Selina

      Vad är skillnaden danska och svenska gymnasiekurser?

      Hej har nyss kollat på vilken utbildning jag skulle vilja ta, och det står t.ex. Kemi och fysik 2,i Danmark har jag haft fysik och kemi c, räcker det och hur vet jag vad som gäller för mina andra kurser?

      Anna: : Hej Selina!Kontakta oresunddirekt.se som har specialkunskap om Danmark, bl.a om att studera i det landet och de borde också kunna förklara hur kurserna i det svenska och danska skolsystemet förhåller sig till varandra.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga