Marcus
    Ni sa att det är hård konkurrens för komma in på fastighetsmäklar utbildningen på högskolan. Men ni sa att det går cirka 30 i en klass. Och dom tar in cirka 30 personer till programmet, hur kan det vara hård konkurrens då?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej Marcus, på högskolan är det EN KLASS som går på programmet, dvs 30 personer går å k 1 och 30 andra går å k 2 - 60 personer cirka... och så kommer det ut ca 30 nyutbildade Fastighetsmäklare varje år. Sedan finns det folk som hoppar av - av olika anledningar från alla utbildningar, så även från Fastighetsmäklarutbildningen - därför är det helt omöjligt att säga exakt hur många som går på utbildningen samtidigt men - som sagt mellan 50 och 55 studerande räknar vi mer att det läser samtidigt, fördelade på åk1 och åk2.
    Folk från hela Sverige söker sig till 30 platser om året. Det är klart det blir hårt konkurrens.
    Men har man höga betyg eller får högt resultat på Högskoleprovet, då kommer man in.
    De som läser på den utbildningen första året nu, hade ca alla B-betyg i alla gymnasiala kurser.
    Mvh
    Mikael SYV

    Frågor och svar taggade med 'lektionstimmar' (2 st.)

    • Emanuel

      Yrkeshögskolan?

      Hej, Jag undrar hur många timmar i veckan läser man på en yrkeshögskoleutbildning om den är på 75% ?

      Peter: : Hej Emanuel,75% studietakt = cirka 30 timmar/vecka (allt-som-allt, alltså lektioner, självstudier, inläsning, grupparbeten, skriva prov). Hur många lektionstimmar per vecka det blir kan bero på... men cirka... Läs hela svaret
    • Emma

      Vad innebär 100 gymnasiepoäng?

      Jag har hört att 100 poäng innebär 100 lektionstimmar i ämnet under ett år, stämmer det? Om du läser 100 poäng matte, hur många timmar matte har du då under en vecka?

      Milla : : Hej Emma, det stämmer att 100 gymnasiepoäng motsvarar 100 lektionstimmar men de lektionstimmarna behöver inte vara schemalagda under ett år. Man kan till exempel läsa en gymnasiekurs på distans, t.ex.på KOMVUX och på heltid... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga