Marcus
    Om man vill jobba på Migrationsverket i framtiden, vilket gymnasie program är bäst att gå då samt inriktning? Hur många år på högskolan krävs då?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej Marcus, det är olika professioner som får jobb på Migrationsverket, bland dem:
    Statistiker
    Beslutsfattare
    Processförare /till område Förvaltningsprocess/
    Mottagningshandläggare
    Administrativa assistenter
    HR-specialister
    Ekonomi-och personalredogörare
    Handläggare
    Handledare
    Säkerhetshandläggare
    Testledare till IT-avdelningen
    Kravanalytiker till IT-utvecklingsenheten

    Se på http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb.html vilken personal som Migrationsverket söker nu. I annonserna ser du även vilken utbildning man bör ha i fall man vill söka den utannonserade tjänsten.

    Det är, alltså, väldigt många olika yrkeskategorier som kan få jobb hos Migrationsverket.
    Beroende på vilket yrke du är intresserad av - så är det DATA/IT utbildningar, Jurist eller Samhällsvetenskaplig/Beteendevetenskaplig utbildning som du bör skaffa dig.

    Mvh
    Mikael SYV

    Frågor och svar taggade med 'PTP' (2 st.)

    • Hanna

      Jobba direkt efter Psykologexamen?

      Hej! Jag funderar på att börja studera på psykologprogrammet i Sverige. Jag studerar just nu på programmet utomlands, har svensk gymnasieexamen. Min fråga är om man får sin titel direkt i Sverige och kan börja jobba så fort man tagit examen?

      Anna: : Hej Hanna,Se info i presentationen PTP-psykolog. Där kan du se att minst 1års tjänstgöring efter psykolog-examen och innan man kan få legitimation beviljad av soc.styrelsen krävs.
    • Elin

      Vad är skillnaden på ett kandidatprogram och ett vanligt?

      Hej! Jag går just nu i trean på gymnasiet och håller på och kollar på olika högskoleutbildningar. Jag skulle vilja plugga psykologi och undrar vad ett kandidatprogram är? Den är ju kortare än ett vanligt psykologprogram och undrar om man i såfall inte blir utbildad psykolog efter de tre åren?...

      Milla : : Hej Elin, Psykolog i Sverige är ett av de så kallade legitimationsyrken, så om man vill bli legitimerad psykolog är det strikt reglerat hur man kan bli det: man måste... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga