Lily
    Hej
    Jag ska läsa juridisk introkursen online distans på Lund universitet i höst. Jag undrar , om jag inte är en av de 20 bästa eleverna som kommer in, vad händer då? Jag har ju ändå då läst en kurs på 15 HP och räknas den då in om jag skulle söka till programmet igen?

    Och kan jag läsa kursen hur många ggr som helst eller bara en gång?
    Mvh

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Kursen är på 15 högskolepoäng och du får Kunskaper i juridik vilket är alltid bra att ha och ser också bra ut i CV/meritförteckningen.

    Men kursen är ju inte särskilt stor, endast 15 hp, vilket motsvarar heltidsstudier under 10 veckor eller halvtidsstudier under 20 veckor.
    Jämför: juristprogrammet är en utbildning på heltid på 4,5 år - nio terminer. UJIK utgör (i volym) allså endas en 18-de del av programmet och det är Introduktionskurs.

    ang. om man får läsa UJIK flera ggr måste man fråga antagningsgruppen på Lunds universitet eller Antagning.se .

    Frågor och svar taggade med '#test' (2 st.)

    • Marina

      Vilka yrken passar om?

      Som rubriken lyder "Vilka yrken passar om...?" en person styrs mest av hårda fakta och logiska argument, är allmänbildad, har oftast koll på detaljer och ställer lika höga krav på andra som på sig själv, är organiserad och är hen som frågar efter ordentliga källhänvisningar till...

      Daniel: : Hej Marina, det är mycket som "ska in" för att kunna med någon större säkerhet ge råd om vilka yrken som passar... Personlighet är viktig, mycket viktig! Men även andra saker är också... Läs hela svaret
    • Micaela

      Vad krävs för att komma in på polishögskolan?

      Som sagt så undrar jag vad det är som krävs för att komma in på polishögskolan. Har hört att det är fystest osv? vad är det för tester som görs och vilka tider ska man ha för att kunna komma in?

      Lena: : Hejsan, här kan du läsa allt du behöver veta om antagningen till Polishögskolan http://polisen.se/Bli-polis/ Om du undrar över något kan du säkert mejla dom med dina frågor. /Lena, Syv

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga