Ebba

    Hejsan! Jag undrar över hur brett psykologyrket är! Jag vill bli psykolog men oroar mig över att yrket inte är tillräckligt brett? Vad finns det för möjligheter för variation inom yrket? Kan man både arbeta med att samtala med individer ett tag men sedan övergå till kontorsarbete där du ej håller i samtal? Utan snarare utreder eller liknande? Kan man vidareutbilda sig till forskare inom psykologi och vad är lönen i så fall? :)

    2 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Nästan inom alla yrken kan man sikta på att forska, alltså bli en forskare. 
    ang. Lönen så är psykologprogrammet fem år långt och vill man bli forskare tar det några år till så det är 10 år framåt i tiden vi ”pratar om”, hur lönerna blir om 10 år är det ingen som vet. 
    ang. Innehåll i arbetsuppgifter för psykologer så beror mycket på Var man arbetar - inom sjukvården eller inom AF, eller om man har privat mottagning.

    kika gärna på https://www.framtid.se/yrke/psykolog

    Studie- och yrkesvägledare
    Mikael SYV på FrågaSYV

    Hej Ebba, väldigt mycket kommer bero på vilken arbetsplats du jobbar efter utbildningen till psykolog. Men jag tror inte att på någon arbetsplats skulle 100 procent av arbetstiden ägnas åt samtal. Administrativa arbetsuppgifter ingå men i olika stor omfattning, beroende på vilken arbetsplats man är verksam på. 
    mvh
    Mikael

    Frågor och svar taggade med 'ta igen en del av en gymnasiekurs' (1 st.)

    • Elin

      Byta program efter en termin?

      Hej! Jag har nu bara en knapp vecka kvar av första terminen på Sam beteende programmet. Jag trivs inte alls i min klass och vill därför byta program till ekonomi-juridik. Det enda som skiljer dessa två program åt i ettan på min skola är att de eko läser företagsekonomi och sam läser...

      Mikael: : Hej Elin! Du måste fråga programrektor på Ekonomiprogrammet - om det finns plats och även om plats skulle finnas, kan rektor säga "nej" till byte. Det är inte din rättighet att byta. Du kan söka om till åk1 till nästa år. Byta... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga