1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej, om du menar tekniskt basår på universitetet, så brukar behörighet beskrivas så här: grundläggande behörighet + godkänt betyg i matematik 2 eller (på vissa lärosäten) 3. Att fysik1 skulle krävas i det sammanhanget har jag aldrig, förut, sett, men eftersom lärosätena bestämmer själva kring sina för-utbildningar (basår och basterminer) så är det inte otänkbart att även andra krav på särskild behörighet skulle kunna ställas. Bäst är om du tittar på vad som står om särskild behörighet till exakt den utbildningen på det lärosäte som du vill komma in på.

    Studie- och yrkesvägledare
    • Rigor : Tusen tack för snabbt svar. Det är på Uppsala Uni, Reserverad plats på ett civilingenjörsprogram - Tekniskt-naturvetenskapligt basår. Kunde inte hitta något här gällande detta så blev en aning osäker.
    • Milla :

      Till den här utbildningen: uu.se/utbildning/utbildningar/selma/program/?pKod=BASAR krävs grundläggande behörighet + godkänt betyg i matematik 2. Så här står det: "Behörighet: Grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c eller Matematik B". Och matematik B är en gammal kurs, så du behöver ha godkänt betyg i matte 2a eller 2b eller 2c och för övrigt, grundläggande behörighet. Får du examensbevis från ett högskoleförberedande gymnasieprogram, så har du grundläggande behörighet (alternativt examensbevis från ett yrkesprogram + godkända betyg i svenska 2, 3 och i engelska 6).

    Frågor och svar taggade med 'infokväll' (1 st.)

    • Hej

      Frågor om gymnasievalet?

      Hej! Är 03:a så ska välja gymnasie snart. Jag undrar hur omvalet i typ sommar fungerar. Man söker ju in i Februari och sen har man typ nåt omval. Är det bara för dem som vill göra omval eller måste alla göra det. Är det isåfall typ ifall man inte kom in på den linjen man ville och söker in på...

      Julia: : Hej, Hej!Man behöver, som regel, inte ändra sitt val under Omvalsperioden. Om man sökte under "den vanliga valperioden" och är nöjd med sitt val, behöver man inte ändra... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga