1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej!
    Förskollärarprogrammet ligger i Sverige på högskolenivå. Därför krävs det bland annat godkänt betyg i svenska (eller svenska som andraspråk) 3.
    Du frågar om du blir antagen till förskollärarprogrammet. Du måste bli behörig, bland annat få godkänt betyg i svenska 3. Sedan måste du göra ansökan inom ansökningsperioden - se datumen på Antagning.se/sv/Hur-du-anmaler-dig-och-haller-koll/Viktiga-datum och om du blir bedömd som behörig kommer du delta i konkurrensen om utbildningsplats.
    Bra om du även kan göra högskoleprovet nästa gång tillfälle ges, för att i så fall kommer du prövas även i HP-urvalet och inte endast på betyg. Genom att kunna prövas även i HP-urvalet får du ännu en chans att komma in på en högskoleutbildning.

    Att bli behörig är första steget. Sedan gäller det att ansöka och vinna i konkurrensen. Det går inte på förhand ge svar om vem som kommer bli antagen.

    Frågor och svar taggade med 'tvåprogramm' (2 st.)

    • Sushi

      Läser två program samtidigt?

      Hej! Jag undrar om jag kan läsa två program samtidigt, ett är på helfart (240 hp) normal och ett är på halvfart (180 hp) distans. Hur är det med CSN, kan jag söka för de två utboldningar jag läser? Tack på förhand!

      Julia: : Hej!Man får läsa på mer än heltid, men studiemedel kan man inte få för mer än endast max heltidsstudier. CSN kommer inte kunna betala ut mer än det som motsvarar studiemedel för... Läs hela svaret
    • Sule

      kan man bli antagen till 2 program samidigt?

      Hej! Jag undrar om man kan bli antagen till 2 programm samtidigt och isåfall hur går det till? Programmen jag vill bli antagen till är apotekarprogrammet på heltid och kemiteknik( högskoleingenjör, 180 hp) på deltid och jag vill studera i Göteborg. Jag vet att man kan läsa max 45 hp per termin...

      Liselotte: : Hej Sule,reglerna kan ändras. Ansökningsperiod till högskolestart hösten 2019 börja i mitten på mars 2019; så får man se då - vad Antagning.se skriver på sin... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga