None

    Hej! Jag vet att för att vara behörig till danska universitetsutbildningar så ska man ha en gymnasieexamen. Men jag undrar om man kan bli behörig ifall man väljer att höja ett ämne som man redan har godkänt i genom prövning på komvux? Kommer man in på samma sätt som när man kommer in med de vanliga betygen, alltså utan prövning? Gäller samma sak i Sverige eller räknas man till BII ifall man gör prövning på komvux ?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej!
    I Sverige kan man, vid ansökan till högskoleutbildningar, prövas i flera olika urvalsgrupper samtidigt. Om man är behörig redan innan kompletteringen, prövas man med det lägre meritvärde i BI, direktgruppen och samtidigt i BII, kompletteringsgruppen, med det högre meritvärde (som man fick genom en komplettering).

    Hur de gör i Danmark, kan vi på FRåGA SYV tyvärr inte svara på. Fråga på de danska lärosätena. Eller så kanske ngn som kan svaret tipsar om det här i tråden, får vi hoppas.
    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'två examina' (2 st.)

    • Diana

      Vad gör de olika högskole/universitet exam för skillnad?

      Vad gör det för skillnad om man plugga till kandidat + evtl. master eller pluggar bara en till högskoleexam? Tänker främst om det på något sätt skiljer sig ifrån varandra och kan påverka en till framtida jobbtillfällen.

      Milla : : Hej,masterprogrammen ligger på Avancerad nivå (till skillnad från de programmen som ligger på grundnivån). På den avancerade nivån fördjupar man sig... Läs hela svaret
    • Olivia

      Dubbelexamina onödigt eller inte?

      Hej! Jag studerar för tillfället till en kandidat i kriminologi med sociologi som breddningsämne. Jag undrar om det skulle gynna mig att ta ut en kandidat i sociologi också eller är det bara dumt eftersom båda utbildningarna är samhällsvetenskapliga? Mvh, Olivia

      Anna: : Hej Olivia; det är inte fel att ha två kandidatexamina (om möjlighet finns och inte tar för mycket resurser från dig) - det kan gynna dig i arbetslivet, tycker jag.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga