Jessica
    Hej

    Har gått treårig humanistisklinje - helklassisk variant - och vi fick (trots tre fulla gynmasieår - avgångsbetyg 1993) då på den tiden "Mindre" i behörighetsfältet. Det betydde väl att man inte har behörighet till högskola på det betyget trots fullgången skolgång?
    2008 pluggade jag in hela gymnasiematten på komvux och gick betyg VG då. Nu vill jag plugga fristående kurser på distans med grundläggande behörighetsnivå. Saknar jag något? Är det något som jag behöver komplettera ytterligare i mitt avgångsbetyg för att bli behörig tilll högskola/universitet?

    Jag har även läst fristående ämnet "Rättskunskap A" på gymnasienivå via komvux och läste samtidigt personaladminsitration på distans. (HT 2011).

    Som sagt - min fråga är: saknar jag något för att ha "grundläggande behörighet" till högskola? Vad i såfall? OCH_ Behöver man ha något särskilt betyg (typ minst 3:a) i något ämne för att ha grundläggande behörignhet?

    Tack på förhand!

    Vänlig Hälsning
    Jessica

    1 Svar

    Frågor och svar taggade med 'poängsystemet på gymnasiet' (1 st.)

    • wilma

      Poängsystemet på gymnasiet?

      Jag har nyligen börjat gymnasiet och jag förstår inte poängsystemet alls! Det står att jag kan få hundra poäng per ämne. Men beror inte det på vilket betyg jag får? Vad får jag för poäng om jag får; A, F och får jag över huvud taget några poäng för F? Snälla någon förklara detta för mig för jag...

      Anna: : Hej Wilma! 100 poäng per kurs mäter kursens STORLEK. En 100 poängskurs på gymnasiet = ca 100 undervisningstimmar + ca 100 timmar för läxor, grupparbete, självstudier. Man läser, normalt sett, 2500 poäng under 3 år på... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga