1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej Ida,
    Fysioterapeut är i Sverige ett av de cirka 22 st. legitimationsyrken där socialstyrelsen utfärdar legitimation. I grunden måste man ha examen från fysioterapeutprogrammet. Exakt vilka kurser som ingår nu och inom några år kommer ingå i fysioterapeutprogrammet, får du se på utbildningens egen webbplats och det kan också ändras över tid.
    Om du kommer in på fysioterapeutprogrammet men har sedan innan godkända kurser på högskolenivå, kan du ansöka om Tillgodoräknande av tidigare utbildning och får då svar om det är ngt som kan tillgodoräknas och du ska i så fall kunna hoppa över vissa kurser inom fysioterapeutprogrammet. Det är möjligt att inget ska kunna tillgodoräknas eller väldigt lite. Förhandsbesked brukar ej kunna ges. Detta pga flera anledningar: innehåll i programmet kan ändras; sedan är det också så att i fall du skulle få svar att du kan under termin 2 (till exempel) hoppa över en av kurserna som ligger mitt i terminen och läses på 3 veckor... bara för att ta ett exempel, då kommer inte hela utbildningen bli kortare för dig utan tar fortfarande 3 år, men du kan då slippa läsa om samma kurs mitt i termin 2 men då har du inte heller rätt att under de veckorna få ut studiemedel... så vad vinner du i så fall på det?
    Givetvis kan det vara bra, i fall man under de veckorna kan jobba i stället (om man har jobb att gå till då...). Så, det här med tillgodoräknande är inte alltid så fördelaktigt för de studerande som man kanske på förhand kan tro.
    Jag skulle inte räkna med att ngt skulle kunna tillgodoräknas. Utan jag skulle planera för att läsa 3 år på fysioterapeutprogrammet, även om jag innan dess läst en annan högskoleutbildning. Men du får gärna kontakta studievägledare på fysioter.programmet och svarar de ngt annat, så hör gärna av dig till oss igen!
    Mvh
    L.

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'beteendevetare examen' (3 st.)

    • Sociolog

      Arbeta utomlands som sociolog?

      Hej Jag har studerat till Sociolog i Lunds universitet och undrar ifall man kan arbeta med sin kandidat utomlands? Funderar på ifall jag skall flytta till Spanien men vet inte hur det ser ut där borta? Finns det jobb inom just detta arbetsområde?

      Mikael: : Hej! Vänd dig till den spanska ambassaden och fråga om yrket Sociolog är i Spanien reglerat eller inte. Om inte då bestämmer varje arbetsgivare själv med vilken utbildning hen anställer men... Läs hela svaret
    • Anonym

      Bygga eget program?

      Hej, om jag vill läsa beteendevetare, finns ett kandidat program i Lund men för höga intagningspoäng, kan man bilda sitt egna program?

      Anna: : Hej Ellinore, yrket Beteendevetare>> är mycket "brett"; man kan inrikta sig inom olika områden och man kalla sig för beteendevetare med ett antal diverse olika utbildningar "i bagaget". Det är så klart... Läs hela svaret
    • Fanny

      Jag har undrar om det spelar någon roll vart man tar ut examen?

      Jag studerar till beteendevetare. Har läst inriktningskurserna (sociologi) på Mälardalens högskola men sedan läst kurser utanför programmet (resterande 90 HP). Ska lösa sista inriktningskursen nu men sedan läsa sista fristående kurserna i sommar/höst. Det jag undrar är, kommer jag behöva ta ut...

      Anna: : Hej Fanny, En kandidatexamen tar man ut på den högskola/universitet där man läser sin kandidatkurs som är en kurs där man uppnått kandidatnivå. Det kan... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga