Linnea
    Jag läste media i gymnasiet vilket är ett högskoleförberedande program. Jag vill bli kriminolog. Jag har inte möjlighet att flytta och gå krimiologprogrammet. Utan jag undrar om det finns kurser på distans inom kriminolog, så jag ändå får en examen och bli godkänd kriminolog. Länka kurser och allt annat som behövs.
    hälsningar Linnea

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej Linnea - kika gärna på https://www.framtid.se/yrke/kriminolog där det också förklaras hur man på olika sätt kan utbilda sig till en kriminolog.

    Om du inte kan läsa ett helt program, måste du försöka hitta kurser i kriminologi och måste läsa dem i minst 3 terminer på heltid för att sedan komplettera med "breddningskurser". Börja med kurser i kriminologi, är mitt råd, eftersom du vill ha just Kriminologi som ditt huvudområde för din kandidatexamen, eller hur?

    Vilka kurser och var som kommer att starta till hösten, blir helt klart till kl.13.00 den 15 mars, då ansökningsperiod till högskola till HT18 börjar. De utbildningar (kurser och program) som blir sökbara kommer att bli synliga på www.antagning.se - en sida där man gör ansökan till högskoleutbildningar i Sverige.

    Vänligen

    L. :)

    Liselotte

    Se https://www.miun.se/utbildning/kurser/undervisning-och-manniskors-beteende/kriminologi/kriminologi-gr-a-kriminologi-a-i-15-hp/om-kursen/?term=ht2018-vt2019 - en kurs på distans utan obligatoriska träffar men den är på 50% under en hel termin... dvs i den takten behöver du läsa i 3 år bara "kriminologidelen" och sedan i minst 1,5 år till (på heltid) breddningskurserna.. men du kan kanske läsa breddningskurserna samtidigt som du läser kriminologi på halvtid? Det är inte förbjudet att läsa på mer än heltid.
    Antagning.se tar in på 150% av studietakt (som max). Du kan läsa "breddningskurserna" på 100% + kriminologi på distans på halvtid - till exempel. Olika upplägg är möjliga.
    Mina råd till dig blir att du kan välja
    antingen så väntar du tills eftermiddag den 15 mars 2018 och ser sedan vad som blir sökbart på Antagning.se och söker "enligt eget huvudet" så många olika alternativ som du kan komma på;
    eller ta redan nu kontakt med studievägledare ex. på Mittuniversitetet som vi redan nu vet kommer erbjuda läsa kriminologi på distans - och försök utarbeta någon (helst Några Olika) planer: plan A, plan B och så vidare; detta pga du kanske inte kommer in på de kurserna som du kommer att söka (även om man har de högsta betygen, kan inte studieplats garanteras... därför att situationen kan uppstå att platserna ej räcker till alla med de högsta betygen, då kanske utlottning måste äga rum och då gäller det att ha tur).
    Vänligen

    L. :)

    Frågor och svar taggade med 'betyg i idrott på gymnasiet' (2 st.)

    • Hjälp

      F i ett moment, F i hela ämnet?

      Jag går just nu i åk 1 i en högskoleförberedande linje, jag har under högstadiet alltid fått F i idrott för att jag inte kan simma. Nu under gymnasiet har vi idrott i 1 år och vi kommer ha livräddning under vårterminen men jag kan inte simma, allt annat på kursen går bra och jag är rädd att...

      Anna: : Hej,tråkigt att du inte kan simma. Väldigt bra att försöka lära sig det. Det kan rädda liv (ditt eget och andras). Angående betyget i idrott och hälsa, så är det... Läs hela svaret
    • mansoora

      idrott i gymnasiet?

      jag vill veta att hur gå det med idrott i gymnasiet jag menar måste man kunna simma och ingår livräddning i gymnasiet?

      Mikael: : Hej Mansoora! Det finns inte uttryckliga krav på kunskaper i simning i gymnasieskolans kurs Idrott och hälsa 1, som är den obligatoriska kursen på alla nationella gymnasieprogram. Däremot finns det kunskapskrav på åtgärder vid nödsituationer vid drunkningstillbud. Hälsningar Mikael SYV

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga