Evelina 23 år
  Hej!
  Jag är 16 år och har för tillfället hoppat av skolan då jag var missnöjd med skolan och trivdes inte. Tidigare gick jag linjen naturbruk med inriktning hund men nu när jag ska börja på en ny skola till hösten vet jag inte längre om det är det jag vill gå på längre. Jag har nu istället ändrat tankar då jag vill ha ett bra jobb med bättre lön då man inte har så hög lön inom yrket hund och naturbruk.
  Jag har då börjat fundera på att studera till psykolog istället men vet inte om det skulle funka då jag inte har så höga betyg som jag fått höra att man behöver ? Mina meritpoäng är omkring 230. Men vilken inriktning är bäst att välja om man vill utbilda sig till psykolog? Och borde jag överhuvudtaget satsa på detta? Jag är inte så glad för att plugga och jag har som sagt inte de bästa betygen ? Jag har heller inte riktigt nån erfarenhet av psykologi alls och känner inte riktigt som att jag brinner för det yrket ,men samtidigt vill jag ha ett framgångsrikt yrke med bra betalt i framtiden ? Hur ska jag göra? Borde jag satsa på nåt enklare som socionom, kurator eller är det lika stora krav där med betyget ? och är det lika mycket plugg? Vad finns det för jobb man kan plugga till som är enkelt och inte kräver så höga betyg och mycket plugg men som ändå ger hög lön? Vad ska jag göra ?

  Tacksam för snabba svar då jag snart måste lämna in mitt nya val!

  Mvh Evelina

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Evelina!
  Jag föreslår att du tittar på http://www.framtid.se/professions/
  för att hitta ngt. yrke som intresserar dig.
  Psykolog är en 5 årig högskoleutbildning som är mycket populär och det brukar krävas väldigt höga betyg /mellan A och B i samtliga gymnasiekurser/.
  Det är lite lägre antagningspoäng till Socionom /ca B betyg i alla kurser, kanske kan man ha några C-betyg också/.
  Hög lön utan att läsa mycket kan man ha som t.ex byggnadsarbetare (om man är duktig och snabb och jobbar på ackord - gör mycket och får betalt därefter).
  Som egen företagare http://www.framtid.se/profession/egen-foretagare/ kan man bestämma sin egen lön. Exempel: starta hunddagis eller kattpensionat eller zooaffär, café eller målarfirma /byggnadsmålare/.

  Bli medlem på http://www.gymnasieguiden.se/logga-in och få mycket hjälp med ditt gymnaseival.
  Gör test på http://www.gymnasieguiden.se/testet
  Läs om alla program på http://www.gymnasieguiden.se/program
  Hitta skolor på http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium

  Önskar dig lycka till med dina framtidsplaner!
  Milla, Studie- & yrkesvägledare på Fragasyv.se

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga