1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej August; boka tid med syv på din skola.
    För att uppnå kraven för examensbevis måste man även följa rätt "programstruktur" - alltså det är ganska strikt vilka kurser som måste ingå; av de valfria kurser - beror på vilka kurser som din skola kan erbjuda.
    Om du uppger vilket program och inriktning du går - kan vi ge länk till programplan för din utbildning, där du kan se vilka "spel-utrymmen" som finns, om du vill kunna ha en chans att få Examensbevis.
    mvh

    Milla syv

    Studie- och yrkesvägledare

    Om det av din individuell studieplan inte framgår att du läser enligt Individuellt anpassat program (vilket sker oftast endast om eleven efter år1 bytte program) - då måste programstrukturen som finns längst ner på Gymnasieguiden.se/gymnasieprogram/TE/programplan/Programplan_TE.pdf följas; detta är ett av villkor för att uppnå kraven för exam.bevis från gymnasiet.

    • : Jag går teknik med ingenjörs inriktning, det stod det på vår blankett fast har inte hittat något på nätet om någon ingenjörsinriktning.
    • Milla :

      Teknikprogrammet på gymnasiet har fem nationella inriktningar. du kan se info om programmet och dess inriktningar - på Gymnasieguiden.se/gymnasieprogram/TE och här kan du se Programplan för TE. Längst ner i programplanen finns "programstruktur".
      Undantag: om rektor fattade beslut om "individuellt anpassat program" får programstrukturen frångås (något). Beslut om individ.anpassat program måste fattas innan eleven går ut årskurs 2 på gymnasiet.

    • Milla :

      Se mitt utökade svar, ovan. För att uppfylla kraven för exam.bevis måste du har betyg i bl.a Alla kurser inom en av inriktningar.  "ingenjörsinriktning" ... fråga på din skola vad de kallar för det. Det är inte ett nationell inriktning; det är i så fall en lokal profil; vilka kurser som din skola lagt in i den profilen - fråga på din skola. Om din skola kan erbjuda läsa andra kurser, - även det måste du få reda på - på din skola.

    Frågor och svar taggade med 'buss' (3 st.)

    • sandra

      Pendla till gymnasieskola? för jobbigt?

      Hej, går i 9:an och ska läsa natur nästa år. Skulle jag välja närmaste gymnasieskola skulle jag behöva pendla med buss totalt ca. 2h 20min varje. Dock tänker jag på en skola ännu lite längre bort, ca. 2h 45min totalt. Tänker just välja den här skolan då den erbjuder bild som individuellt val och...

      Julia: : Hej Sandra,bidrag för gymnasieelever för att flytta till skolorten täcker endast en del av kostnaderna. Familjerna brukar bidra med ca 2.000 kr/månad "ur egen ficka". Sedan har vi också... Läs hela svaret
    • Ümran

      Vad krävs för att bli bussförare ?

      Hej ! Jag vill börja bussförarutbildning. Undrar om det finns aktuella kurser som man kan börja, och hur lång är utbildningen ?

      Melina: : Hej! Utbildning till bussförare finns som utbildning inom komvux på ett flertal orter i landet. För att bli antagen till utbildningen måste man ha fyllt 21 år, ha fullföljd... Läs hela svaret
    • Madeleine

      Hur lång restid "funkar"?

      Hej! Jag har hittat min drömskola, där jag ska gå NV. Skolan har flera speciella inriktningar på NV, där jag har valt Ledarskapsinriktning (man läser lite programfördjupande kurser som t ex entreprenörskap och ledarskap&organisation). Det enda problemet är att skolan ligger lite långt bort....

      Peter: : Hej Madeleine, roligt att du hittade en skola som du verkligen vill gå i. Jag tycker du bör ta reda på om du kommer att ha rätt till Inackorderingstillägget från CSN. Det är i fall din skola är en friskola och om det tar minst 1... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga