Johanna 17 år

  Jag går nu på naturlinjen i åk 1 och funderar på ett byte till samhällslinjen då jag tycker att det verkar vara roligare kurser där. Är det något att rekommendera, ska man följa sitt hjärta och få roligare gymnasieår eller ska man satsa på att gå klart natur när man ändå kommit så här långt och dessutom får bredare behörighet?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Johanna; gör ansökan under Omval - till SA-programmet. Fortsätt nu läsa &gör ditt bästa i varje kurs du läser.

  När du får Antagningsbesked, kring midsommar, och om du då blir ANTAGEN till en ny utbildning, då är det läge att fatta beslut - tacka Ja till en ny utbildning eller stanna kvar på din nuvarande och börja år två på NA. Det finns inga negativa följder av att ha gjort ansökan till år1. Det har alla elever rätt att göra t om det året de fyller 19 år.

  Frågor och svar taggade med 'vägledare på lärosäte' (1 st.)

  • Taleb 20 år

   Kemi kandidat/Fysik kandidat?

   Hej jag har en kompis som ska börja i kemi kandidat i höst och undrar om han kan ändra till fysik kandidat om det går? Isåfall hur? Tack för svar.

   Anna SYV: Hej, din kompis bör se om det finns "restplatser" på fysik kandidat; om det finns och hen är behörig, kan hen komma in på den utbildningen; om det inte finns någon ledig plats, bör hen... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga