Imad
    Jag går i åk 8, och jag vill byta morderna språk från franska till spanska, eftersom jag får en klump i magen varje gång jag går till fr-lektionen och känner att det inte passar mig, så jag undrar ska jag byta kommer jag kunna ta ikapp spanskan eftersom dem är nära varann, eller bör jag stanna på franskan?

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej Imad,
    Franska och Spanska tillhör samma språkgrupp men det är olika språk och det är inte lätt att hoppa in i en pågående kurs, men nu har det bara gått 3 veckor - så det kan gå: prata med läraren, som kan ge dig extra uppgifter och hjälpa dig komma ikapp.
    Har jag förstått dig rätt: du började med Franska steg 1 /nybörjarkurs/ nu i å k 8, stämmer det? Eller läste du Franska från å k 6?
    I vilket fall, så är det inte bra att ha klump i magen när man går till en lektion. Jag råder dig prata med din klasslärare/mentor, med dina föräldrar och kanske även med kurator på skolan.
    Det finns även en annan lösning: du kan läsa extra svenska eller engelska i stället för Franska.

    Önskar dig allt väl & lycka till!
    Mikael SYV

    Frågor och svar taggade med 'extra stöd' (2 st.)

    • Kicki

      Vilken skola i Nacka (m omnejd) vid ADHD och svår dyslexi?

      Vilka gymnasieskolor i Nacka med omnejd är bra eller mindre bra om ungdomen har ADHD och svår dyslexi (skapar ångest och depression) och där skolan således är väldigt väldigt tuff att klara av? FÖRSTÅELSE, anpassningar och mycket extra stöd är av yttersta vikt! Betygen är inte så höga så där...

      SYV-besökare: : Hej Kicki!om eleven behöver gå på en NPF-anpassad utbildning, så är det bäst för eleven att göra det. I en "vanlig gymnasieskola" är det stora klasser och eleverna förväntas ta mycket eget ansvar och klara mycket själva.
    • Mats

      Personlig assistent på gymnasiet?

      Om en elev behöver en personlig assistent i grundskolan finns det då möjlighet att han får det även på gymnasiet?

      Milla : : Hej Mats! Det är ingen fråga som en Studie- och yrkesvägledare kan svara på. Biståndsbedömare på Socialtjänsten eller andra personer som är anställda för att just göra sådana bedömningar - får fatta beslut. Jag hoppas att... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga