Linda 22 år
  Jag är intresserad av att läsa ekonomiprogrammet, men sen har jag sett att det finns andra utbildningar (sa & na) som har en europaprofil vilket jag skulle tycka var väldigt roligt, men finns det skolor som har europaprofil på ekonomiprogrammet också? Hittar inget när jag söker på Google. Helst ska det ligga i Skåne

  1 Svar

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden
  Hej Linda,
  här http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium?program=6&page=34 kan du se alla skolor med Ekonomiprogrammet i Sverige.
  Om du uppger VAR I SKÅNE - vilka städer i första hand - du är intresserad av, så skall jag försöka svara mer exakt på din fråga.

  En annan sak är att om du skulle fråga på skolan som har Europaprofil - vad den profilen består av: om det är vissa kurser eller ett språk eller resor /praktik/ i ett annat land - som utgör själva "profilen"? Den kursen eller de kurserna kanske är möjligt att läsa inom Individuellt val och så kan du även välja temat för ditt Gymnasiearbete - så kan du göra ditt eget "Europaprofil" på Ekonomiprogrammet i stället.

  Återkom gärna med svar ang. - var i Skåne du vill läsa och vilken inriktning - Ekonomi eller Juridik - du vill helst läsa inom Ekonomiprogrammet.

  Mvh
  Liselotte SYV
  Hej igen,
  du skriver att du är intresserad av skolor i Skåne /jag antar att du bor i Skåne/, men tänk på att det även finns möjlighet att söka Riksrekryterande utbildningar i andra delar av landet, se t.ex. på http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/tumba-gymnasium & om man inte vill eller kan flytta, så kan man läsa på distans, se här http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/korr-onlinegymnasium

  Jag vill även ge dit råd att besöka en eller flera Mässor: http://www.skanegy.se/information/gymnasiemassor

  En fråga: vilken eftergymnasial utbildning vill du söka? Tänk på att du behöver inte gå Ekonomiprogrammet på gymnasiet för att kunna söka Ekonomiutbildningar på eftergymn.nivå.
  Och så skulle du kunna fundera över en sådan lösning: läsa Samhällsprogrammet & välja till "Ekonomiska kurser". Se på http://www.gymnasieguiden.se/files/program/pdf/programplaner/SA.pdf
  Inom Programfördjupningar kan du välja en kurs Internationell Ekonomi & även Rätten&Samhället /det finns ju inriktning Juridik på Ekonomiprogrammet/. Även en kurs "Hållbart samhällsbyggande" & kurser i Matematik kan man se som "ekonomiska kurser".
  Inom Individuellt val, 200 poäng: kan du t.ex. välja Matematik 3b & Engelska 7- som är Garanterat valbara men du kan ÖNSKA läsa andra kurser /t.ex. Privatjuridik och Affärsjuridik/.
  Om du jämför med programplan på Ekonomiprogrammet http://www.gymnasieguiden.se/files/program/pdf/programplaner/EK.pdf ser du att Samhällsvetenskapligt program och Ekonomiprogrammet har en hel del gemensamma kurser.
  Jag lyckades inte - än så länge - hitta någon gymnasieskola som erbjuder Ekonomiprogrammet med Europaprofil.

  Bästa hälsningar
  Liselotte SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga