Ida 22 år
  Vilken gymnasielinje ska jag gå för att få ett jobb som kriminaltekniker?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hejsan,
  En kriminaltekniker är en polis http://www.framtid.se/profession/polis/
  som arbetar med att undersöka brottsplatser för att hitta bevis som kan användas vid brottsutredningar. Det kan t.ex. röra sig om fingeravtryck, DNA (biologiska spår), skospår eller spår efter olika verktyg.
  Polisutbildningen omfattar fyra terminers heltidsstudier, vilket motsvarar 120 poäng men räknas inte som akademisk utbildning. Efter godkända studier får de studerande polisexamen. Därefter följer en termins aspirantutbildning på en polismyndighet. Hen som blir godkänd efter aspirantutbildningen, är behörig att söka anställning som polis.
  En bra sida för den, som vill bli polis är https://polisen.se/blipolis
  Krav vad det gäller betyg och övriga krav /B-körkort, vara simkunnig mm./ finns att läsa om på https://polisen.se/Bli-polis/Ansokan/Antagningskrav/
  Det är i princip möjligt att bli behörig /vad det gäller betyg/ på alla gymnasieprogram. PÅ fem av gymnasieprogrammen: SA, NA, EK, HU och ES - ingår alla kurser som man behöver till Polis - som obligatoriska. På andra program som t.ex. TE och alla yrkesprogram måste man lägg till några kurser för att bli behörig till att söka till Polis direkt efter gymnasiet.
  Mvh Anna SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga