Madeleine
    Hej! Jag vill göra prövning i några ämnen för att höja min merit. Min fråga är om jag får ansöka om prövning i vilken kommun jag vill? Min kommun lägger aldrig upp nya prövningstider och jag vet att min före detta kommun som jag bodde i innan lägger upp regelbundna tider för prövning.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej!
    du som inte längre är gymnasieelev har rätt att göra prövning i alla de olika svenska städer/kommuner. Så, svar är Ja! du får anmäla dig till prövningar i en annan kommun än där du bor eller är folkbokförd i.
    Vänligen
    Julia

    Frågor och svar taggade med 'inriktningar på EK' (3 st.)

    • Emilia

      Vad är skillnaden på inriktningarna ekonomi och juridik?

      Om jag väljer att gå ekonomi inr juridik kan jag då välja att plugga bara ekonomi på högskola efteråt eller kan jag bara vlja olika typer av juridiska inriktningar?

      Anna: : hej Emilia,det är väldigt många utbildningar man kan bli behörig till på eftergymnasial nivå, oavsett vilket program och inriktning man - på gymnasiet -... Läs hela svaret
    • Urban

      Behörighet till revisorutbildningen?

      Hej, jag undrar vad för behörighet man behöver från gymnasiet till att komma in på en revisorsutbildning? Just nu så går jag på ekonomiprogrammet. Ska man välja ekonomi eller juridik inriktningen? MVH Urban.

      Anna: : Hej Urban, läs gärna på www.framtid.se/yrke/revisor där det även förklaras vad för utbildning som krävs. Det är ekonomiprogrammen på högskolenivå som du... Läs hela svaret
    • samuel

      Ekonomi inrk juridik?

      Är det värt att läsa Ekonomi-juridik eller är det bättre att läsa ekonomi-ekonomi. Vad är skillnaden mellan de två inriktningarna och vilka jobb möjligheter finns det i framtiden?

      Milla : : Hej! Skillnad mellan inriktningarna på ekonomiprogrammet kan du se på http://www.gymnasieguiden.se/files/uploads/150122/Programplan_EK.pdf Det är i första hand vidarestudier som är tänkta efter högskoleförberedande program och man blir... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga