1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Monira,

    Om du kommer in på en utbildning som är studiemedelsberättigad, då borde du ha rätt att få studiemedel. Men det är finns begränsiningar i bl.a "antal veckor". På gymnasial nivå får man studiemedel i max 120 veckor, 3 år.
    På eftergymnasial nivå - i max 6 år.
    Du kan också kontakta CSN och fråga vad som gäller just för Dig, i den situation du befinner dig.
    Jag antar att du har Principiell rätt till svenskt studiestör (om du nu får studiemedel, då har bedömning gjorts att du i princip har rätt till studiemedel); sedan måste man läsa på minst halvtid för att kunna få halva studiemedel. Läser man på lägre fart än halvtid, har man inte rätt till studiemedel.
    Du måste också komma in på ngn utbildning som är Studiemedelsberättigad för att om man inte har ngn studieplats, då kan man inte studera och då kan man inte heller få pengar för att man studerar (studiemedel).
    Kontaktuppgifter till CSN finns på csn.se/kontakt
    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'lektionstimmar' (2 st.)

    • Emanuel

      Yrkeshögskolan?

      Hej, Jag undrar hur många timmar i veckan läser man på en yrkeshögskoleutbildning om den är på 75% ?

      Peter: : Hej Emanuel,75% studietakt = cirka 30 timmar/vecka (allt-som-allt, alltså lektioner, självstudier, inläsning, grupparbeten, skriva prov). Hur många lektionstimmar per vecka det blir kan bero på... men cirka... Läs hela svaret
    • Emma

      Vad innebär 100 gymnasiepoäng?

      Jag har hört att 100 poäng innebär 100 lektionstimmar i ämnet under ett år, stämmer det? Om du läser 100 poäng matte, hur många timmar matte har du då under en vecka?

      Milla : : Hej Emma, det stämmer att 100 gymnasiepoäng motsvarar 100 lektionstimmar men de lektionstimmarna behöver inte vara schemalagda under ett år. Man kan till exempel läsa en gymnasiekurs på distans, t.ex.på KOMVUX och på heltid... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga