1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Monira,

    Om du kommer in på en utbildning som är studiemedelsberättigad, då borde du ha rätt att få studiemedel. Men det är finns begränsiningar i bl.a "antal veckor". På gymnasial nivå får man studiemedel i max 120 veckor, 3 år.
    På eftergymnasial nivå - i max 6 år.
    Du kan också kontakta CSN och fråga vad som gäller just för Dig, i den situation du befinner dig.
    Jag antar att du har Principiell rätt till svenskt studiestör (om du nu får studiemedel, då har bedömning gjorts att du i princip har rätt till studiemedel); sedan måste man läsa på minst halvtid för att kunna få halva studiemedel. Läser man på lägre fart än halvtid, har man inte rätt till studiemedel.
    Du måste också komma in på ngn utbildning som är Studiemedelsberättigad för att om man inte har ngn studieplats, då kan man inte studera och då kan man inte heller få pengar för att man studerar (studiemedel).
    Kontaktuppgifter till CSN finns på csn.se/kontakt
    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'matte och fysik prov' (1 st.)

    • Aron

      Vad betyder antagningspoängen?

      Hej! Jag har kollat runt på lite universitet och upptäckte att antagningspoängen för BI-gruppen HT-16 på Teknisk Fysik KTH (http://www.kth.se/utbildning/civilingenjor/teknisk-fysik) hade ett meritvärde på 22.5. Sedan så hade HP-gruppen 1.75 poäng och MAFY hade 35 poäng. Min fråga är ifall...

      Mikael: : Hej Aron, Det är Iägsta meritvärde som visas... dvs den som kom in sist, vad hen hade för meritvärde, dvs vad som "räckte" för att komma in.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga