Sandra
    Min klass har fått ett jättejobbigt schema där man ser att de som gjort schemat prioriterar gemensamma kurser, som engelska, svenska, naturvetenskap, psykologi, religon, matte och historia.
    Jag går på vård och omsorg, just för att den innehåller kurserna Medicin, vård och omsorg, specialpedagogik och socialpedagokik, som jag tycker är så intressant.
    Med detta nya schema så har vi t.ex Medicin 2, som är en 100 poängs kurs, 1 h i veckan. Samma sak är med Vård och Omsorg 2, som till och med är en 150 poängs kurs.
    Detta gör att det känns som om det inte ens finns på kartan att vi kommer klara kursen.
    De andra, gemensamma kurser, som naturvetenskap, engelska, svenska m.m har vi 2-3h på. De flesta av dessa är också 50 poängs kurser.
    Detta är något som verkligen stressar mig och mina klasskompisar, och därför har jag tänkt att ta det till rektorn.
    Men jag skulle veta, innan jag går till rektorn, om det finns en bestämd tid för olika poängskurser. Jag tycker att vi borde få betydligt mycket mer tid på våra, enligt mitt program, grundämnen( Medicin och Vård&Omsorg).
    Jag kan dock inte hitta någon information om detta på internet, på skolverket eller någon annan stans.
    Därför frågar jag dig.
    Jag vill komma med en bra punkt till rektorn och verkligen få henne förstå hur fel det har blivit.
    Våra lärare tycker också detta schema är konstig och fel men har fått instruktioner att det ska fortsätta så här, så länge..
    Men om detta ska fortsätta länge så kommer vi inte klara kurserna för att vi får för lite tid.

    Med vänlig hälsning, Sandra

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Sandra!
    Råder dig kontakta Skolverkets Upplysningstjänst
    Telefon: 08 - 527 332 00
    Telefontid: Vardagar 09.30 - 11.30 och 13.00 - 15.00
    E-post: [email protected]

    Svar på epost kommer om ca 2 veckor, är vår erfarenhet, därför råder jag dig att RINGA till Skolverket.

    Det kan vara så att om PRAKTIK ingår i kursen, så upptas ett visst antal timmar med praktik och så kan kursen vara förlagd under längre tid - det är ju skillnad om man läser en kurs under en termin eller under ett år.

    De flesta kurser på gymnasiet är á 100 poäng vilket innebär att man har ca 100 st. entimmers lektioner + 100 timmar hemarbete (läxor) inom den kursen. Sedan kan man läsa den under en termin, eller under ett läsår eller kanske t o m under 2 år.
    Det är viktigt att veta när kursen slutar och man förväntas få betyg.

    Du kan absolut kontakta Skolverket. Du behöver inte uppge vad du heter eller vilken skola du går på, om inte du vill det. Du vill få råd eller konsultation.

    Sedan kan du agera utifrån det som Skolverkets upplysningstjänst svarar dig.

    Bästa hälsningar
    Milla SYV
    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'genusvetenskap' (4 st.)

    • SYV-besökare

      Ett yrke som kombinerar många olika intressen?

      Jag har en elev som är intresserad av media, kommunikation, journalistik, film, psykologi samt genusvetenskap. Skulle ni kunnat ge förslag på något yrke som på något sett inkluderar flera av de intressen? tack så mycket på förhand! S.

      Daniel: : Hejsan, jag vill råda din elev att kika på många olika yrken - på www.framtid.se finns det cirka 2.ooo yrken beskrivna. Utbildningar som på olika sätt... Läs hela svaret
    • SYV-besökare

      Svårt att få jobb med kandidatexamen i genusvetenskap?

      Hej jag har kontakt med en person som har kandidatexamen i genusvetenskap från ett svenskt universitet och som i dagens läge arbetar med ngt. helt annat /som personlig assistent/. Var kan personen söka jobb och vad gör man om man inte får ngt. jobb? Personen i fråga har sökt ett stort antal...

      Milla : : Ett tips är att kika på alternativet Läsa vidare, på avancerad nivå eller skaffa sig ännu en kandidatexamen inom ett annat område (och det är möjligt man kan ta in en del av kurser från sin befintliga kandidatexamen in i en ny examen).
    • Marcus

      Statsvetare på genusvetenskap?

      Hej. Jag har för 10 år sedan läst 45 (nya) poäng genusvetenskap. Nu funderar Jag på att plugga igen. Jag har därför 2 frågor. 1. Då jag avslutade Genus B efter halva kursen, måste jag läsa om första halvan av B, det ser ut som om upplägget är högst varierat på olika skolor och därför...

      Mikael: : Om du vill ta ut Kandidatexamen råder jag dig ta kontakt med just det lärosätet där du planerar läsa kandidatkurs och ta ut examen. Pga det akademiska friheten ser reglerna ej identiska ut på... Läs hela svaret
    • Gäst

      Utbytesstudier för en student på Lunds universitet - hur går det till?

      Hej jag söker svar på frågan - en student på genusvetenskapliga programmet på Lunds Universitet vill åka iväg en termin som utbytesstudent. Hur går det till? Vad måste man tänka på? vad måste göras, när och hur? tusen tack för ett snabbt svar! :)

      Milla : : Hej, gå in på den här sidan>> där du ser med vilka universitet i andra länder som Lunds universitet har avtal med om utbytesstudier. Mycket bra reIevant... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga