1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Kimberly,
    Det finns väldigt många olika kurser som är bra att läsa inför framtiden. Om du vill börja läsa under höstterminen 2020, måste du nu se vilka kurser som du fortfarande kan söka (Sen anmälan) och av dem välja vilka som är på distans eller på de lärosäten dit du kan pendla (för det är inte rimligt att föreslå att flytta för att gå en kurs under en termin och efter 4 månader behöva flytta igen). När du sorterar ut alla de "möjliga kurser" (även med tanke på studieekonomi) så är listan kanske väldigt kort - kan också bli så att det finns endast en enda kurs kvar för dig att söka eller ingen kurs alls. Du får gärna återkomma med listan på kurser som är möjliga för dig att söka - och vi ska försöka ge råd.
    Angående studieekonomi, menar jag att i fall du vill kunna få studiemedel från CSN, måste du läsa på minst halvtid och kan då ansöka om halva studiemedel. Studier på lägre takt ger inte rätt till studiemedel.
    För övrigt, är det nästan alltid bra att ha Körkort, kunna mer engelska och något annat språk, än eng. och svenska och lära sig mer om Studieteknik som passar just dig.
    Men det finns fortfarande möjlighet att komma in på en eftergymnasial Utbilnding ("kurspaket") med start hösten 2020. T.ex inom yrkeshögskola finns det många utbildningar med "sen ansökan", och du får gärna kika på några av dem:
    yhguiden.se/utbildning/campus-varberg/komposittekniker
    utbildning/hermods-yrkeshogskola/redovisningsekonom
    nackademin/lararassistent-nackademin-jonkoping
    yhguiden.se/utbildning/nbi/logistics-planner
    yhguiden.se/utbildning/nackademin/forpackningsutvecklare-designer
    yhguiden.se/utbildning/facility-management-affarshogskolan-goteborg
    sky-stiftelsen-yrkeshogskolan-sverige/transportledare-arbetsledning-flerpartslogistik
    yhguiden.se/utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/sommelier
    yhguiden.se/internationell-logistiker-speditor-inriktning-digitalisering-hermods-helsingborg
    yhguiden.se/utbildning/affarshogskolan/b2b-saljare-affarshogskolan-orebro
     

    Frågor och svar taggade med 'två sätt att bli lärare på' (2 st.)

    • Ted

      Gymnasielärare i två ämnen?

      Hej Jag funderar på att studera till lärare i gymnasiet för historia och psykologi. Hur länge studerar man på varje ämne? Vad ingår i ämnena? Var någonstans kan man studera? Läser man historia måste man då läsa religion? Finns det bara heltid?

      Anna: : HEJ TED! Det finns två olika sätt att bli lärare på: 1. söka ämneslärarprogrammet eller 2. läsa tillräckligt antal poäng i alla de ämnen som man vill bli behörig att undervisa i och KPU, kompletterande pedagogisk utbildning... Läs hela svaret
    • Tina

      Kan jag dela upp lärarutbildningen och läsa ämnet först?

      Hej, jag har länge varit sugen på att skola om mig och bli ämneslärare (gymnasiet/högstadiet) i svenska (och något mer ämne). Jag är idag utbildad kommunikatör och arbetar heltid som det. Det är förstås ett stort steg att börja studera igen, på en 5-årig utbildning dessutom, och jag undrar vad...

      Anna: : Hej Tina! Det finns två olika sätt att bli behörig lärare på. 1. söka till lärarprogrammet eller 2. läsa tillräcklig antal högskolepoäng i alla de ämnen som man vill bli behörig att undervisa i... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga