Melica
  Hej!
  Jag skulle vilja läsa naturvetenskap basår HT21 och undrade ifall det går att ta några naturvetenskapliga kurser i komvux innan jag blir antagen till själva basåren?

  Mhv,
  Melica

  1 Svar

  Julia SYV på FrågaSYV

  Hej!
  Jag undrar: är du redan nu BEHÖRIG till högskoleutbildningar (grundläggande behörighet) och till naturvetenskapliga basår (särskild behörighet)?
  Alla naturvet.basår på högskolenivå på de svenska lärosätena kräver lägst godkänt betyg i matematik 2 (andra kurs på gymnasiet), men vissa kräver även matte 3 (olika på olika lärosäten).
  Om du idag ännu inte har godkänt betyg i matematik 3, råder jag dig att läsa matte 3 på komvux.
  Om du idag har både grundläggande behörighet och godkänt betyg i matte 3, då är du behörig. Då kan du försöka läsa för att höja ditt meritvärde - t.ex läsa engelska 7. Du kan också läsa matte 4. Även om matte 4 inte krävs, är det bra att kunna mer matte! och det är alltid bra att kunna mer engelska! Och om du inte har läst naturkunskap 2 på gymnasiet, kan du söka läsa nk2 på komvux. I kursen nk2 ingår delar av kurserna biologi1, kemi1 och fysik1b1, så det blir lättare för dig när du sedan läser fysik, kemi och biologi inom nat.vet.basåret.

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga