Hakeem
  Vilka yrkeshögskolor finns det där man inte behöver arbetslivserfarenhet ?

  1 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV
  Hej Hakeem!

  Till hösten finns det nästan 700 Yrkeshögskoleutbildningar som startar och ca två tredje delar av dem kräver arbetslivserfarenhet (vilket betyder att det finns minst 200 utbildningar inom yrkeshögskola, som inte kräver arbetslivserfarenhet) men även om arbetslivserfarenhet "krävs", så kan man söka och komma in inom den så kallade "fri kvot", i fall man inte har arbetslivserfarenhet eller/och om man saknar någon kurs för behörighet. Så mitt råd är att söka alla de yrkeshögskoleutbildningar som du är intresserad av, även om du inte är behörig. Du kan, nämligen, ändå komma in!

  Exempel på Yrkeshögskoleutbildningar som inte kräver arbetslivserfarenhet (jag kan ge bara några exempel i mitt svar här, hela utbudet finns på www.yhguiden.se - kika gärna in på sidan där...):
  http://www.yhguiden.se/utbildning/svensk-pilotutbildning/helikopterpilotutbildning
  http://www.yhguiden.se/utbildning/vuxenutbildningen-skara/kvalificerad-automationstekniker
  http://www.yhguiden.se/utbildning/montico-kompetensutveckling/lonekonsult1
  http://www.yhguiden.se/utbildning/larcentrum-vansbro/nordisk-sparsvetsare
  http://www.yhguiden.se/utbildning/vardyrkeshogskolan/tandskoterska19

  Gå in på www.yhguiden.se och sortera på Branch och/eller start, t.ex. "hösten 2015" - då begränsar du urvalet och kan sedan gå igenom utbildningarna. Det går också att söka på "fritext" t.ex. "teknik" eller "design" ... eller vad för ämne som du är intresserad av.

  Du får gärna återkomma för att samråda med oss. Hitta några utbildningar som intresserar dig, så kan vi hjälpa dig att jämföra dem och bestämma dig - vad du vill söka.
  För övrigt, så söker du varje Yrkeshögskoleutbildning till skolan direkt och behöver inte prioritera "i första hand" och "i andra hand" - du söker varje utbildning på YH i första hand. Det är obegränsat antal YH du får söka och du kan få plats på flera olika YH samtidigt. Då kan du bestämma dig sen ang. vad du skall läsa. Då tackar du Nej till de övriga utbildningar bara.

  Bästa hälsningar
  Anna

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga