Lukas
  Hej!

  Jag har börjat fundera lite på försvarsmaktens utbildningar, mest stridspilot då. Vart är det man söker efter att specifikt bli gripen pilot? Hittar inte mycket om det på hemsidan deras. Måste man ha gått GMU för att kunna bli antagen till stridspilot? Även fraktplan intresserar mig. Hur lång tid är man bunden till försvarsmakten om man har utbildat sig till en stridspilot?
  Hur går man tillväga sedan för att bli t.ex SAS pilot efter tiden hos försvarsmakten? Flygtimmarna borde man ju ha flera tusen av.

  Jag går idag teknikprogrammet med teknik inriktning så jag antar att jag är behörig?

  Jag är medveten om att det bara finns ett fåtal platser på denna utbildning men jag vill gärna iaf testa den där veckan då man ska göra massor av test för att se om man platsar.
  Förövrigt ser ju programmet helt otroligt ut, lön när man studerar och gratis hyra har jag hört rykten om.

  2 Svar

  Anna SYV på FrågaSYV
  Hej Lukas!

  Alla utbildningar inom försvarsmakten börjar med GMU, du kan läsa mer om det här: http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/vagen-in/grundutbildning/

  Här http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/om-forsvarsmakten/kontakta-oss/ ser du flera olika sätt hur du kan kontakta Försvarsmaktens rekryteringslinje.

  Om Stridspilot läs på http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/vagen-in/befattningar/stridspilot/
  och här http://rekryteringskontoret.forsvarsmakten.se/ kan du anmäla intresse
  eller kontakta rekryteringslinje, som måste kunna svara på dina frågor för att det är deras utbildning du vill söka. Om kompletterande prövning till pilot kan du läsa här: http://jobb.forsvarsmakten.se/sv/vagen-in/ovriga-utbildningar/befals-och-officersutbildning/pilotutbildningen/kp-pilot/

  Jag hoppas att du hittar svar på några av dina frågor på länkarna som jag skickar till dig nu och med de resterande frågor - råder jag dig kontakta försvarsmaktens rekryteringslinje.

  Bästa hälsningar och stort lycka till!
  Anna
  Milla SYV på FrågaSYV
  Hej Lukas!

  Försvarshögskolan hänvisar frågorna om pilotutbildningar till Förvarsmaktens HR-Centrum
  tel 08-51439000
  http://www.forsvarsmakten.se/sv/
  E-post: [email protected]

  Bra om du kontaktar dem direkt för det är där kunskap om de specifika frågorna finns!
  Vänligen
  Milla
  Studie- och yrkesvägledare
  Bra information som förhoppningsvis svarar på en del av dina frågor finns på http://www.fragasyv.se/info/pilot-inom-forsvarsmakten

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga