Albin 20 år

  Hej! Jag läser teknik 2 just nu men tycker att det inte är roligt så funderar på att hoppa av det. Vill bara dubbelkolla två frågor med dig. 1. Behöver man teknik 2 för att komma in på någon högskolelinje? 2. Läser teknikprogrammet så vårt program är 2500 poäng. Har också läst utökat för Matte 5 och Företagsekonomi. Så läser just nu 2700 poäng. Har hört talas om att man plockar då bort 2 ämnen med lägst betyg när man söker till högskola. Stämmer det? Är det isåfall två valfria ämnen eller får man bara plocka bort ämnen som inte behövs för att komma in på högskolelinjen. T.ex om jag vill läsa "Internationell logistik" på Chalmers på högskolan så behövs ​Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c. Kan jag då plocka bort Matte 1c och Engelska 5 eller funkar det bara att plocka bort t.ex Företagsekonomi och Spanska? Mvh Albin

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Albin;

  i examensbeviset (om du uppnår kraven och får ut Examensbevis) kommer endast 2500 poäng var "vanliga" kurser, och de övriga - i ditt fall (om du får betyg i 2700p.) 200p. blir markerade som "U"-kurser (utökat program).
  De kurser som i examensbevis är markerade med "U" räknas in endast i 2 fall: om kursen krävs för särskild behörighet eller om den ger meritpoäng.
  Teknik 2 brukar inte krävas för behörighet (känner inte till någon högskoleutb. som skulle specifikt kräva den kursen) och den ger inte meritpoäng, så om Teknik 2 blir i ditt examensbevis markerad med "U", kommer inte det betyget påverka ditt meritvärde.

  Vilka kurser som i ditt examensbevis blir markerade med "U" bör du kunna se i din individuella studieplan. Prata annars med SYV  på din skola.
  Matte 1 och eng 5 kan inte bli "U"-kurser; det är obligatoriska kurser på alla gymnasieprogram/nationella program och det går inte att få ut examensbevis utan godkänt betyg i de kurser.
  Om du utan teknik2 uppfyller kraven för exam.bevis och tycker det är jobbigt att läsa teknik2, prata med syv på din skola; säg att du vill hoppa av. Kontrollera att du ändå, även utan teknik2 kommer uppfylla kraven för exam.bevis.
  Hälsningar
  Milla syv

  Frågor och svar taggade med 'flygledarutbildning' (2 st.)

  • Sandra 23 år

   Hur ska jag gå tillväga för att utbilda mig till flygledare?

   Hej! Jag har tidigare gått frisörlinjen på gymnasiet och har nu funderat på att börja plugga igen. Jag läste om flygledare och tyckte det verkade intressant men jag hittar ingen information om var man kan söka för att få göra testerna som...

   Anna SYV: Hej Sandra,behörighetskraven till Flygledarutbildningen ser man på lfv.se/bli-flygledare/behorighetskravom yrket kan man se allmän info på framtid.se/yrke/flygledare Se... Läs hela svaret
  • Kardo år

   Flygledare drömyrke??

   Jag har en fråga angående om Flygledare behörigheter. Om jag har godkänd i ma 3 och 4 dessutom samhällskunskap 1b C i och I engelska6 C går det att gå på komvux för att höja mitt ma resultat så jag kan komma in på flygledarutbildningen. Blir man flygledare efter gymnasiet??

   Mikael SYV: Hej Kardo, flygledarutbildningen ligger i Sverige på Eftergymnasial nivå; du frågar om man blir flygledare Efter gymnasiet och svar är att man kan bli det Om man kommer in på utbildningen och genomför... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga