ando

    Hej! 


    Jag tog studenten 2012, har en fråga angående mina betyg. Jag fick IG i 3 ämnen, Matte B(50p), projektarbete(100p) och en LK(200) och då ligger jag på 2150 poäng. Jag har också läst en kurs på hermods för ca 1 år sen där jag blev godkänd och den kursen va på 100 poäng, går den kursen in i mina betyg?. Räknas mina betyg som gymnasieexam? Står även på mitt betygspapper "SLUTBETYG"


    Lägger även en länk på betygen.https://gyazo.com/7cc1843737f6628804f3a0f1db16b62f

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV

    Om du vill veta om du har Grundläggande behörighet, måste man titta på vilka kurser du har IG i och från vilket år är dina betyg plus vad betyget heter - Slutbetyg eller Samlat Betygsdokument och även om det är komvux eller gymnasieskola som utfärdade dokumentet.

    Om du, däremot, söker jobb, gör arbetsgivaren egna bedömningar men du kan definitivt ha en chans att få jobb om ”fullständiga gymnasiebetyg” krävs.

    • :

      Matte b 50 poäng, projektarbete 100 poäng och en lokal kurs på 200.

      Har även läst en kurs på 100 poäng som jag fått betyg B.

    • Anna : Bäst är det att ta dina betyg till SYV på komvux. Men som det ser ut så har du för många poäng F för att ha grundläggande behörighet. Du kan t.ex läsa eller göra prövning i Matematik 2 (som är motsvarande kurs till Matematik B). Projektarbete går tyvärr inte läsa upp. Och inte en lokal kurs heller, som är på 200 p. det kan räcka att du får godkänt betyg i matematik 2 (detta för att matematik 2 är på 100 poäng). Det går inte sedan 1 juli 2016 få betyg i gamla kurser. I stället för matematik 2 kan du skaffa dig godkänt betyg i en 100 poängskurs (vilken - bra att diskutera med SYV på komvux).
    • : Jag har läst en webbutvecklingskurs på 100 poäng som jag fått godkänt i, och det står att jag har slutbetyg
    • Anna : I så fall verkar det som att du har Grundläggande behörighet. Dock är det den bedömning som Antagning.se kommer att göra, som gäller, oavsett vad någon annan säger. Reglerna är komplicerade och kan i vissa fall tolkas på lite olika sätt; och det är den tolkning som Antagning.se gör, som gäller.
    Läs alla kommentarer

    Frågor och svar taggade med 'två sätt att bli lärare på' (2 st.)

    • Ted

      Gymnasielärare i två ämnen?

      Hej Jag funderar på att studera till lärare i gymnasiet för historia och psykologi. Hur länge studerar man på varje ämne? Vad ingår i ämnena? Var någonstans kan man studera? Läser man historia måste man då läsa religion? Finns det bara heltid?

      Anna: : HEJ TED! Det finns två olika sätt att bli lärare på: 1. söka ämneslärarprogrammet eller 2. läsa tillräckligt antal poäng i alla de ämnen som man vill bli behörig att undervisa i och KPU, kompletterande pedagogisk utbildning... Läs hela svaret
    • Tina

      Kan jag dela upp lärarutbildningen och läsa ämnet först?

      Hej, jag har länge varit sugen på att skola om mig och bli ämneslärare (gymnasiet/högstadiet) i svenska (och något mer ämne). Jag är idag utbildad kommunikatör och arbetar heltid som det. Det är förstås ett stort steg att börja studera igen, på en 5-årig utbildning dessutom, och jag undrar vad...

      Anna: : Hej Tina! Det finns två olika sätt att bli behörig lärare på. 1. söka till lärarprogrammet eller 2. läsa tillräcklig antal högskolepoäng i alla de ämnen som man vill bli behörig att undervisa i... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga