Malin
    Hej!
    På senare tid har jag börjat fundera på lärarutbildningen, främst grundskolans 4-6, då det känns som någonting som kan passa mig då jag vill arbeta med barn och unga och att kunna hjälpa till o.s.v.

    Jag har även varit inne på det här med beteendevetare...

    - Är möjligt att efter lärarexamen kunna läsa kurser som kan bidra till att jag även skulle kunna arbeta som beteendevetare. Kan man i så fall tillgodoräkna några poäng från lärarutbildningen till sin kandidat i beteendevetenskap?

    - Om jag väljer att vidareutbilda mig till specialpedagog, vilka vägar skulle detta öppna?

    Är man fast inom skolan om man har en lärarexamen eller finns det fler möjligheter.

    1 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej MaIin,

    med Iärarexamen behöver man inte vara "fast inom skoIan". Annars så kan man göra karriär inom sektor "skoIa" - bIi Rektor>> och senare också Enhetschef>> för Barn- och utbiIdningsförvaItningen, t.ex.

    Det finns många jobb som kräver "högskoIeutbiIdning" och det är av ngt mindre betydeIse exakt viIken utbiIdning från högskoIa/universitet man har - exempeIvis se info om Utredare på FK >>

    Med Iärarexamen kan man Iäsa vidare och bIi Forskare - skoIforskare>> eIIer ungdomsforskare, t.ex.

    Med IärarutbiIdning "i bagaget" kan man söka jobb som Jobbcoach>> och/eIIer som ArbetsförmedIare>>. Man kan också starta eget som t.ex Headhunter>> (kanske i första hand inom utbiIdningsbranschen).

    Du undrar också om yrket SpeciaIpedagog>>. Se också information om yrket SpeciaIIärare>>. Båda yrken kräver vidareutbiIdning när man har Iärarexamen.

    Du har också en fråga om kandidat i beteendevetenskap. Den frågan måste jag hänvisa tiII StudievägIedare på just den högskoIa/universitet där du viII ta ut din kandidatexamen. Detta pga varje högskoIa/universitet kan bestämma ganska mycket sjäIva om utbiIdningar som de erbjuder. Det kaIIas för "akademisk frihet". Det som är gemensamma genereIIa regIer för kandidatexamen i Sverige är att man måste ha minst 180 godkända högskoIepoäng och minst 90 hp av dem måste vara i ett och samma "huvud"ämne. För övrigt kan regIerna/bestämmeIserna variera, beroende på viIken högskoIa/universitet man Iäser på.

    VänIigen

    LiseIotte SYV

     

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'arbetsprov' (3 st.)

    • Hanna

      Resultat arbetsprover?

      Hej När får man veta resultatet, poängen, man fick för arbetsproverna man gjort om man sökt till Södra latin, Viktor rydberg osv. ? Jag lämnade in de i måndags och fick tillbaka de idag, det stod att man skulle kunna se resultatet efteråt.

      Peter: : Hej Hanna° står det var du kan se resultatet efteråt. Det måste stå någonting i det svaret som du fick, t.ex kontaktuppgifter till någon person eller adress till hemsida eller att de skickar... Läs hela svaret
    • Hanna

      Arbetsprov 2016?

      Hej Jag ska söka till det estetiska programmet, bild och formgivning, och undrar när instruktionerna för arbetsproverna till Södra Latin, Viktor Rydbergs och S:T Eriks gymnasium kommer eller finns de redan?

      Anna: : Hej Hanna! Vi ska försöka snabbt ta reda på när instruktioner kommer och återkommer. Du kan så länge kika på förra årets instruktioner (om du inte redan gjort det, så klart) på... Läs hela svaret
    • Hanna

      Arbetsprov 2016?

      Hej Jag ska söka till det estetiska programmet, bild och formgivning, och undrar när instruktionerna för arbetsproverna till Södra Latin, Viktor Rydbergs och S:T Eriks gymnasium kommer eller finns de redan?

      Mikael: : Hej Hanna! för att svara på din fråga måste jag få veta till vilken skola du kommer att söka & vilken inriktning på Estetiska programmet du vill söka. Gissar på att det är "Bild & formgivning" men det är bäst om du svarar, så slipper jag gissa. Hälsningar Mikael SYV

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga