Henrik 30 år
  Hej.
  Jag är en kille på 24 år som studerar på högskolan väst. Jag har studerat till elkraftstekniker i 1 utav 2 år men vet inte om detta är rätt för mig. Jag är väldigt intresserad av hälsa, kost och träning så håller på att kollar lite vad som finns för möjligheter att plugga något som har med detta att göra. Nu är det så att jag läste naturkunskap a och b på gymnasiet och undrar ifall man skulle kunna ersätta biologi b och fysik b med naturkunskap eller går det bara att göra åt andra hållet? Har nämligen kollat lite och hittade biomedicin - inriktning fysisk träning 180 hp i halmstad efter att ha googlat runt lite.
  Antar att jag behöver läsa upp detta men tänkte jag skulle fråga. Det ända jag vet just nu är att jag inte trivs med det jag håller på med och kollar på olika möjligheter. Hoppas du/ni kan hjälpa.
  Tack
  /Henrik

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Henrik!
  Är den här utbildningen du är intresserad av http://www.hh.se/villstudera/naturvetenskapmiljoochmatematik/programgrund/biomedicininriktningfysisktraning180hp.65438515.html?ptKod=NGBFT15H ?

  Den kräver samma behörighet som Läkarprogrammet och det går tyvärr inte att ersätta Fysik, Kemi och Biologi med naturkunskap. För att bli behörig kan du läsa kurserna på Komvux, bedriva självstudier och göra prövningar eller gå på ett naturvetenskapligt basår på högskola/universitet.

  Du vet säkert att du ser alla högskoleutbildningar i Sverige på www.studera.nu

  Alla yrkeshögskoleutbildningar finner du på www.yhguiden.se

  Exempel på vilka utbildningar kan finnas inom Yrkeshögskola:
  http://www.yhguiden.se/utbildning/bergqvists-massage-och-friskvardsutbildningar/massageterapeut
  http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskolan-i-landskrona/hud-och-spaterapeut
  http://www.yhguiden.se/utbildning/caddie-sport-and-business/sportmarknadsforare

  Det kan även finnas intressanta för dig utbildningar på någon folkhögskola, se t.ex på https://www.folkhogskola.nu/Kurser/Amnesomraden/Halsa--Miljo--Natur/Halsokurser-Friskvardskurser/Personlig-tranare/?take=12

  Hoppas ngt i mitt svar blir till hjälp för dig!
  Lycka till!
  Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga