Vilken utbildning är det lättast att få jobb med? Gastronomiprogrammet på HKR eller kandidatprogrammet i genusvetenskap vid Lunds universitet ?
Sök efter frågor
Här kan du söka bland alla redan ställda frågor.
Alla frågor är besvarade av riktiga studie- och yrkesvägledare.
Just nu är 32132 frågor besvarade.
Gastronomi/genusvetenskap?
1 Svar
Hej Olivia,
jag kan bara gissa - för att jag inte vet hur arbetsmarknaden kommer se ut om 3 år... och min gissning är att hkr.se/program/gastronomi är bättre grund för att få jobb än 3-åriga studier i genusvetenskap. Men det finns också yrken inom vilka accepteras "högskolestudier inom vilket område som helst" - du kan se några exempel:
Arbetsförmedlare
Studiestödsutredare
utbildningsadministratör - inom de yrken jobbar folk med diverse olika utbildningar. Men om man vill jobba med det som man utbildar sig inom och ej behöva efter 3 år läsa ännu mer, t.ex masterprogrammet (2 årigt program på avancerad nivå) då "röstar jag på" hkr.se/program/gastronomi
Och "missförstå mig rätt": inget fel att läsa genusvetenskap. Men min erfarenhet är den att det är många fler som läser genusvetenskap, sociologi och globala studier än det finns möjlighet att anställa. Det är inte alls ovanligt att man blir "Tvungen" att söka till masterprogrammen och försöka läsa ännu 2 år (mest pga man ej får ngt jobb med kandidatexamen). Sedan kan man med masterprogrammet ändå gå arbetslös eller jobba med ngt som inte har ngt att göra med det man läste på högskolenivå, över huvudet taget.
Frågor och svar taggade med 'orsaker till avhopp' (1 st.)
-
Reserv, chans att komma in?
Hej! Jag har ansökt en 2 st utbildningar och på den första så är jag på plats 8 som reserv, medan den andra är jag på plats mer än 90... Undrar över.. hur mycket chans har jag att komma in? Tack
Hej,för att någon från RESERV ska kunna antas krävs att någon av de som är ANTAGEN hoppar av utbildningen. Det kan hända att ingen hoppar av och då kan ingen från reserv antas. Om en... Läs hela svaret
Hittar du inte din fråga?
Skapa en ny fråga