Peter 22 år

  Gick ut gymnasiet med 5st F, 2100 poäng av 2600, har läst upp två betyg så har 2300 poäng. Vet att man måste ha 2250 poäng för att få gymnasieexamen men det är på ett 2500 program. Hur gäller det om man har 2600? Behöver jag få 2350 poäng eftersom jag läste utökat eller räcker det med 2250?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV

  Gymnasieexamen från Komvux måste inkludera 2400 poäng Betygsatta, av dem kan max 150 poäng vara betygsatta med F; obs!betyg i Idrott och hälsa 1 får ej ingå i exam från Komvux.

  Rekommendation: ta kontakt med syv på komvux för genomgång av betygen och planering av examensbevis. 

  Frågor och svar taggade med 'räkna ut Mtv' (2 st.)

  • Zebastian 16 år

   Vilket meritvärde?

   Hur får man reda på vilket meritvärde man behöver för respektive gymnasium?

   Anna SYV: Hej Zebastian,det kan man tyvärr inte veta på förhand. Mtv/betygspoäng uppstår i konkurrensen och blir känt i efterhand, när antagningsomgång redan är avslutad. Det man, som elev, bör... Läs hela svaret
  • Maria 28 år

   Tillträdesregler grundskolan ?

   Hej! Funderar över om en elev på grundskolan som har läst 16 kurser (ej moderna språk) men som har en struken kurs -. Alltså ej godkänd eller icke godkänd. Hur räknar man ut elevens meritvärde då? Eftersom man ska räka med de 16 bästa betygen men i en kurs finns ju inget betyg.

   Milla SYV: Hej Maria! I ett sådant fall räknar med 15 betyg, alla de betygen som finns. I detta fallet blir resultat detsamma om eleven har F i den 16-de kursen eller inte har något betyg alls. Betyget F ger "noll" betygspoäng, därför... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga