Jesper
    Hej, jag pluggade ekonomiprogrammet i gymnasiet och har en snabb fråga angående ansökning till ett program i universitetet. I detta program (kandidatprogram i speldesign) är behörigheten: "Grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c eller Matematik B (områdesbehörighet A8/8)". Min fråga är då: har jag behörighet om jag tagit studenten och läste Matematik 2b? Eller måste jag också ha läst alla kurser inom områdesbehörighet A8/8?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Jesper;
    "Grundläggande behörighet och Matematik 2a/2b/2c eller Matematik B (områdesbehörighet A8/8)" är kraven till den högskoleutbildning du vill söka till.
    Om du fick EXAMENSBEVIS från ekonomiprogrammet på gymnasiet - då har du grundläggande behörighet;
    För särskild behörighet måste du ha Godkänt betyg i matematik 2a eller 2b eller 2c. På ekonomiprogrammet läses det matematik 2b; och du har GODKÄNT BETYG i matte 2b, då har du särskild behörighet.

    Mvh

    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'två olika moderna språk' (2 st.)

    • Mira

      Kan olika moderna språk höja meritpoäng?

      Hej, jag fick min gymnasieexamen genom Komvux, där Franska 1 och 2 ingår som moderna språk i mitt gymnasieexamen. För att höja min meritpoäng har jag registrerat mig för Arabiska 3 och 4 som moderna språk. Är det korrekt att göra en...

      Milla : : Hej,man kan få meritpoäng både för kurser som ingår i examensbevis från gymnasiet eller komvux och för kurser som inte ingår i examensbevis. Med det högre... Läs hela svaret
    • Sarah

      Meritpoäng i två språk?

      Hej! En elev gör en prövning i kurdiska steg 3 och läser kursen kurdiska steg 4. Hon läser även tyska steg 3. Kan eleven få meritpoäng både för tyska steg 3 och kurdiska steg 4? TACK!

      Sarah: : Tack för ditt svar! Så det gör ingen skillnad om en elev läser eller gör prövning i kurdiskan? Eleven får ändå meritpoängen? När det gäller meritpoäng för två kurser i moderna språk, måste man läsa steg 4 i ena kursen för att kunna få meritpoäng för båda?

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga