Jonny
    Hej,
    Jag undrar om man har rätt att komplettera i alla ämnen under grundskolan, då man kanske har ett B som man vill komplettera upp till ett A?
    • Anna : nej; det har man tyvärr, inte . utan det är inivid.bedömning!

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    hej!
    Det finns inte någon automatisk rätt att komplettera och få högre betyg. Om det vore så, då skulle det i princip garanteras att alla elever kan få högsta betyget i alla ämnen (bara de kompletterar tillräckligt mycket).
    Läraren får göra bedömning om komplettering kan ge dig högre betyg; om inte - då är det "meningslöst" att begära en komplettering; konkret exempel: om eleven ligger mycket nära ett visst betyg, men ändå "under" (men mycket nära) - då brukar lärare fråga om eleven vill "komplettera", och i annat fall sätter betyg utan kompletteringar.

    Jag svarar utifrån personlig erfarenhet och det jag fick höra från andra: lärare och elever; rektorer och SYV-ar... men det är ju egentligen Lärare som är experter på betygssättning, inte SYV, så du bör fråga din lärare i första hand!

    mvh
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'villkorlig antagen' (2 st.)

    • Student

      Engelska 5, 6 ?

      Hej! Jag har en fråga angående engelska 5, 6. Är det möjligt att kunna flytta sig till engelska 6 i samma skola efter man blir godkänd i 5? Alltså utan att vänta på att ansöka och slösa mycket tid.

      Anna: : Hej Fadi,jag håller med svaret som finns i kommentaren till din fråga. Det är nämligen olika hur komvux i olika kommuner organiserar kring antagning till kurserna. Oftast är det mycket fördelaktigt att göra... Läs hela svaret
    • Sofia

      Villkorligt antagen?

      Jag skrev en tenta inna sommarlovet och fick U på den. Missar tyvärr omtentan i sommar och nästa faller i slutet på termin två. Dock behöver jag den för att kunna bli antagen på termin tre så jag kommer väl bli villkorligt antagen och förstår inte riktigt vad som innebär med det. Sen har jag...

      Anna: : Hej Sofia, det bästa är om du söker svar hos studievägledare och/eller hos utbildningsansvariga på just din utbildning. Varje högskola/universitet kan - i viss mån - bestämma själva hur de... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga