Erika 22 år
  Hej! Jag ska välja nu till våren och jag har verkligen ångest. Vet ungefär vad jag vill bli men det som hindrar mig är matten. Jag har betyget E i matte nu och är inget vidare bra på det. Jag känner själv att jag vill ha ett jobb i framtiden där jag tjänar pengar (30 000-35 000 eller högre i månaden) jag vilk ha en ledande roll men inte så bestämda tider som 8-5, utan något där jag kan bestämma lite själv över min arbetstid. Jag kan tänka mig att jobba på en tidning med Mode och design men också på hotell tex och ha en stor roll. Vet inte vad jag ska gå! Förslag?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Erika,
  med matten kan man få hjälp på http://www.mattecentrum.se (kika gärna in på den).

  Jag har också ett förslag om att du gör intressetest på http://www.gymnasieguiden.se/testet.

  Angående löner, så kan du se vad olika yrken tjänar i genomsnitt idag & info- om det finns på olika hemsidor, t.ex. på http://www.lonestatistik.se/yrken-a-till-o.asp.

  Att ha en ledande roll kan man på olika sätt, t.ex. starta och driva ett eget företag eller läsa en Yrkeshögskoleutbildning till Projektledare eller börja "på golvet" t.ex. på Hotell med städning, rumsservice mm. och jobba sig uppåt mot en ledande position. En liknande väg är att börja på t.ex. IKEA eller på McDonald´s och genom hårt arbete och intern utbildning uppnå en ledande roll inom företaget.

  Här får exempel på Yrkeshögskoleutbildningar som leder till jobb som Projektledare:
  http://www.yhguiden.se/utbildning/natverkstan-kultur-vast/internationell-kulturprojektledare
  http://www.yhguiden.se/utbildning/medieinstitutet/marknadsstrateg-och-forsaljare-mixed-media.

  Återkom gärna efter att du har gjort testet och kikat in på länkarna som jag skicka till dig nu.

  Bästa hälsningar
  Milla SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga