Petra 24 år
  Hejsan!!
  Jag har fått F i svenska 3 och kan inte söka vidareutbildningar pga det. Jag har sökt till sommarskola men vill verkligen inte gå. Om jag klarar svenska 3 i sommarskola kan jag fortfarande söka i höst eller är jag tvungen och vänta till näsa år. Jag har snittet att komma in men är nt behörig. Jag har kämpat så mkt i alla dessa 3 år och vill inte att dumma svenska 3 ska stå i min väg. Finns det andra alternativ än sommarskola? Har jag chans att fixa det i sommarskola ock kunna söka in högskolor hösten 2014?? Hälp!! // Petra

  1 Svar

  Lena SYV SYV på GymnasieGuiden
  Hejsan, oj vad tråkigt att du får F i Sv3! Det är dock en tuff kurs. Dessvärre så är det försent nu att söka till högskolan om du vill vara med i antagningen och börja i höst, sista datumen för antagning var i april.

  Om du går sommarskola och blir godkänd under sommaren så kan du kanske söka restplatser på högskolan i höst - du får då kontakta respektive högskola och se om det finns lediga platser vid skolstart .

  Om du inte vill gå sommarskola så får du söka till Komvux i din hemkommun i höst och läsa upp svenskan - någon annan lösning ser jag inte tyvärr. Klarar du godkänt betyg i höst så bör du kunna söka till högskolan till vårterminen om just den utbildningen du vill söka finns.

  Lena, Syv

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga