3 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hej Julian,
    eftersom det är Antagning.se som administrerar antagning till högskolor/universitet i Sverige - så tycker jag du kan kontakta just Antagning.se; även den specifika programmet, som du är intresserad av (personal på den utbildningen) borde veta hur många de tar in varje år eller termin. Givetvis kan förändringar ske och antal platser kan förändras (öka eller minska).
    Vänliga hälsningar

    Liselotte J. SYV

    Liselotte
    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej, vi ställde din fråga om antal platser på högskoleutbildningar till Antagning.se och fick följande svar; var god läs nedan:

    Hej,
     
    Det får man fråga varje enskild utbildningsanordnare. Man kan se tidigare statistik på http://statistik.uhr.se/
    Antagningsservice
    UHR på uppdrag av Sveriges universitet och högskolor
     

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej, vi har frågat på alla de olika "ställen" som Universitets Kanslersämbete (UKÄ); universitets- och högskolerådet (UHR) och Antagning.se - och alla hänvisar till Varandra och/eller till att fråga hos de enskilda anordnare av utbildning, dvs på varje högskola och universitet.
    Se exempelvis svar från en kommunikatör på UHR; var god läs nedan:

    Hej!
     
    Det kan i vissa fall stå på lärosätets hemsida. Annars kan man använda vårt statistikverktyg (https://www.uhr.se/studier-och-antagning/Antagningsstatistik/) för att se hur många som blev antagna tidigare år.
     
    Med vänliga hälsningar
    Kommunikatör
    Avdelningen för Antagning och studentstöd

    Vi på Fråga SYV tycker att det är rätt märkligt att det ej går att ha någon översikt över antal platser och att man måste leta på varje lärosätets hemsida eller kontakta varje lärosäte för att få fram en så enkel "sak" som en siffra (antal utbildningsplatser). Vi har påpekat detta till alla de organisationer som på något sätt kan ha med antagning till högskolorna/universiteten i Sverige att göra. Ännu har vi inte fått gehör för våra synpunkter. De ansvariga verkar ej tycka att det är en viktig fråga. Varför det är så - vet vi inte här på Fråga SYV.

    Bästa hälsningar
    Lycka till med dina studier och med allt annat!
    ANNA

    • :

      Jag har skrivit till kontaktpersonen på programmet och universitetet jag är intresserad av och fått svar. Tack så mycket!

    • Julia : Så bra! Då är det löst! Lycka till! :)
    • Julia : Vi på Fråga SYV är mycket glada om våra svar blir till hjälp! :) Du får gärna gilla oss på https://www.facebook.com/fragasyv.se/?fref=ts ;)

    Frågor och svar taggade med 'historia lärare' (3 st.)

    • Kevin

      Ämneslärare inriktad mot engelska och HKK?

      Hej!

       

      Jag har ett par funderingar kring ämneslärare, jag är intresserad av att läsa till engelska som mitt första ämne men inriktad till gymnasieskolor/komvux men har funderar vilket andra ämne jag vill läsa...

      Milla : : Hej, frågor om lärarutbildningar besvaras bäst av studievägledare på lärarhögskolorna. Det jag som är allmän SYV vet om yrket HKK-lärare går att... Läs hela svaret
    • Lovisa

      Vilka ämnen är mest eftertraktade?

      Hej! jag tänker läsa till gymnasielärare nu till hösten och går just nu & funderar på vilka ämnen jag ska välja. Jag funderar på svenska & engelska då jag gillar språk, men hade även varit kul med historia eller något annat SO-ämne. Hur ser det ut med efterfrågan på olika ämnen & olika...

      Peter: : Hej Lovisa!viktiga frågor men svårt att svara på. :) När en lärare slutar, vill rektor ersätta honom/henne med en annan lärare som är behörig i samma ämneskombinationen,... Läs hela svaret
    • Duck

      Vilken urvalsgrupp hamnar jag i?

      Hej! Jag gick ut naturvetenskapsprogrammet (inriktning natur) med F i Fysik 2. För att bli behörig pluggade jag hos komvux och fick ett godkänt betyg i Fysik 2. Kommer jag hamna i urvalsgruppen BI eller BII när jag söker till ett högskola?

      Anna: : Hej, du kommer prövas i BII, kompletteringsgruppen; detta pga du utan komplettering med godkänt betyg i fysik2 inte var behörig.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga