anas
    Hej! jag har en fråga angående Högskoleprovet.

    Jag ska börja trean till hösten och således är det tid för universitetet snart och min dröm och prioritet är att börja civ.ing industriell ekonomi med internatioell franska på LIU. Dock finns det ett problem: även om jag är smart och oerhört flitigt så räcker mina betyg inte till.

    Så jag måste komma in via HP. Ska tillägas att jag gjort HP en gång och fick 0.9 (dåligt). Jag har två gånger till på mig att få minst 1,7. min tanke är att göra ett gammalt prov en gång i veckan till nästa HP , och med tid så det blir "verkligt". Men åter till min huvudfråga; ge mig snälla tips på hur en kan nå 1,7 och snälla , kom inte med dem allmänna tipsen såsom läs tidningen , sov morgonen innan och är bra frukost. sådant är en självklarhet för mig. Jag vill ha tips som verkligen kommer ge en nervös och rädd tonåring nytta till att verkligen få 1,7+ och nå mina drömmar.
    MVH

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej Anas!
    Fråga SYV (eller någon annan för den delen) kan ju inte garantera att du kan få 1.7 på HP.
    Alla vi är olika duktiga och vissa personer inte skulle kunna uppnå 1.7 på HP - oavsett hur de tränar. Nu säger inte jag att du tillhör dem som inte kan uppnå det... känner inte dig och din kapacitet.

    Se på http://www.fragasyv.se/dokument#Hoegskoleprovet där vi samlade info och länkar om Högskoleprovet (rubriker är LÄNKAR, KLICKA PÅ DEM).

    Man brukar få högre resultat för varje nästa gång man gör HP (även om man inte tränar) och detta gäller fram till fjärde eller femte gången (sedan ligger man på samma nivå, då har man uppnått det resultatet som man kan uppnå).

    Eftersom du gjorde HP en gång, så vet du att det är olika delar i provet men det är genomsnittet som räknas. Vissa personer kan bli mycket bättre på Matematisk-logiska delen (genom att träna), andra kan förbättra svensk och/eller engelsk läsförståelse. Vi är alla olika: har olika styrkor, svagheter och tips som passar en person, passar inte alls en annan person.

    Utan att känna dig är det omöjligt att anpassa råd och tips så att det passar perfekt till just det som passar just dig. Om du tänker efter, så förstår du det själv också.

    Det som jag vill råda dig till - att du hittar din PERSONLIGA INLÄRNINGSSTIL- kommer fram till och får det helt klart för dig ang. HUR JUST DU LÄR DIG PÅ BÄSTA SÄTTET. Exempel på "skillnader" i inlärningsstilar:
    en person behöver SKRIVA NER samma sak MÅNGA GÅNGER för att minnas;
    en annan person minns bara om någon annan eller hen själv LÄSER HÖGT;
    tredje person måste koppla info till BILDER eller till BERÄTTELSER (en historia) för att minnas.

    Om du utarbetar din unika personliga inlärningsstil (får klart för dig på vilket sätt du lär dig bäst), kommer du att ha nytta av det i många olika situationer. Här har vi samlat tips http://www.gymnasieguiden.se/informeras/tips-om-studieteknik och några av dem kan passa dig bra; några passar inte dig - läs igenom & bestäm själv vad som passar dig.

    Med vänlig hälsning
    Mikael



    Frågor och svar taggade med 'genusvetenskap' (4 st.)

    • SYV-besökare

      Ett yrke som kombinerar många olika intressen?

      Jag har en elev som är intresserad av media, kommunikation, journalistik, film, psykologi samt genusvetenskap. Skulle ni kunnat ge förslag på något yrke som på något sett inkluderar flera av de intressen? tack så mycket på förhand! S.

      Daniel: : Hejsan, jag vill råda din elev att kika på många olika yrken - på www.framtid.se finns det cirka 2.ooo yrken beskrivna. Utbildningar som på olika sätt... Läs hela svaret
    • SYV-besökare

      Svårt att få jobb med kandidatexamen i genusvetenskap?

      Hej jag har kontakt med en person som har kandidatexamen i genusvetenskap från ett svenskt universitet och som i dagens läge arbetar med ngt. helt annat /som personlig assistent/. Var kan personen söka jobb och vad gör man om man inte får ngt. jobb? Personen i fråga har sökt ett stort antal...

      Milla : : Ett tips är att kika på alternativet Läsa vidare, på avancerad nivå eller skaffa sig ännu en kandidatexamen inom ett annat område (och det är möjligt man kan ta in en del av kurser från sin befintliga kandidatexamen in i en ny examen).
    • Marcus

      Statsvetare på genusvetenskap?

      Hej. Jag har för 10 år sedan läst 45 (nya) poäng genusvetenskap. Nu funderar Jag på att plugga igen. Jag har därför 2 frågor. 1. Då jag avslutade Genus B efter halva kursen, måste jag läsa om första halvan av B, det ser ut som om upplägget är högst varierat på olika skolor och därför...

      Mikael: : Om du vill ta ut Kandidatexamen råder jag dig ta kontakt med just det lärosätet där du planerar läsa kandidatkurs och ta ut examen. Pga det akademiska friheten ser reglerna ej identiska ut på... Läs hela svaret
    • Gäst

      Utbytesstudier för en student på Lunds universitet - hur går det till?

      Hej jag söker svar på frågan - en student på genusvetenskapliga programmet på Lunds Universitet vill åka iväg en termin som utbytesstudent. Hur går det till? Vad måste man tänka på? vad måste göras, när och hur? tusen tack för ett snabbt svar! :)

      Milla : : Hej, gå in på den här sidan>> där du ser med vilka universitet i andra länder som Lunds universitet har avtal med om utbytesstudier. Mycket bra reIevant... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga