1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Joel.

    tyvärr så är dert inte tillåtet att göra så som du önskar. Det är endast elever som fick F betyg eller som inte fick möjlighet att läsa en kurs trots att den var inskriven i elevens Individuellt Studieplan - som får göra prövningar innan de får Examensbevis.

    I annat fall skulle många elever, kanske alla - kunna höja sina betyg från åk1 och 2 jättemycket, kanske t o m så att de fick A betyg i alla kurser. Då blir det så att antal sökande till högskoleutbildningar som har A-betyg blir fler än antal platser på utbildnignar. Då måste utlottning äga rum. Och det blir då slumpen som avgör vem ska få läsa och vem som blir utan en högskoleplats. En sådan situation vill vil inte ha. 

    Så som reglerna ser ut så måste du först "gå ut" gymnasiet - få ditt Examensbevis eller Studiebevis och agera sedan: om du känner att du behöver höja dina betyg, anmäler du dig till prövningar som äger rum efter gymnasiet och de högre betygen blir med det "en komplettering".

    Vänliga hälsningar

    Julia SYV

    Frågor och svar taggade med 'byta till KTH' (2 st.)

    • Mido

      Kolla beskrivningen?

      Hej, Jag har sökt till civilingenjör i industriell ekonomi på ett antal högskolor men jag blev antagen på den sämsta (Karlstad). Om jag nu börjar där har jag möjlighet att byta till KTH utan att förlora ett helt år?

      Mikael: : Hej Mido,möjlighet att byta till ett annat lärosäte kan finnas; dock finns det ej några garantier. För att kunna byta måste ledig plats uppstå på den utbildningen dit du vill byta; men... Läs hela svaret
    • Moa

      Krävs det ett C i Spanska 3 för att söka in på Handelshögskolan?

      Hej! Jag funderar på att söka in på Handelshögskolan men har inte uppnått C i varken Spanska 3 eller 4. Som jag har förstått det är C i spanska3 ett krav för att kunna söka in, stämmer det? Om det är fallet, finns det någon...

      Mikael: : Hej Moa,om du med "Handelshögskolan" menar HHS i Stockholm som är en privat högskola, så ställer de upp sina egna, särskilda regler, som ej finns vid ansökan till andra, statliga, lärosäten (högskolor och universitet) i Sverige.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga