Dalya
    Hej!
    Jag har precis klarat av naturkunskap 2 på komvux för behörighet, och jag hörde att om man får ett betyg som är under sitt eget betygsgenomsnitt så sänks meritvärdet också.
    Jag har ett genomsnitt på B/C i mina betyg från gymnasiet och fick ett B på kursen nu, stannar meritvärdet då som det är eller höjs det med någonting? Om det höjs, hur mycket höjs det med? (Mitt meritvärde är 17,44)
    • Anna : I det meritvärde som är 17.44, hur mycket är det meritpoängen? Man behöver veta Jämförelsetalet/snittbetyget, utan meritpoäng-påslag, för att kunna svara på din fråga.
    • :

      Jag har 1,5 meritpoäng, så jag skulle nog ha 15,94 utan några meritpoäng-påslag.

    • Anna : Det som är utan meritpoäng är jämförelsetal/snittbetyget. Om man har alla C-betyg har man jämförelsetal på 15.0. Om du har jämförelsetal på 15.94 och ska räkna in ännu ett betyg B i en 100p.kurs då blir höjningen på cirka 2/3 delar av 0.1 (höjer man från C till B blir höjning + 0.1, men eftersom ditt jämförelsetal är nu lite högre än exakt 15.0, blir höjningen mindre än 0.1).

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Om du i 17.44 inte har inkluderat några meritpoäng, utan det är ditt jämförelsetal (snittbetyget) som är på 17.44, då kommer ett nytt betyg B i en 100poängs-kurs, som nk2 är, höja ditt jämförelsetal lite-lite... typ, väldigt lite (nästan obefintligt) - ditt nya jämförelsetal blir kanske 17.49... eller 17.51 - du får i alla fall ingen sänkning i ditt jämförelsetal, vilket är jättebra.

    Frågor och svar taggade med 'system' (1 st.)

    • Henke

      Hur ser det svenska utbildningssystemet ut?

      Hejsan, Kan man läsa på någonstans hur det svenska utbildningssystemet är uppbyggt (t.ex. vilka slags examen man kan ta)? Jag antar att SYV är experter på sådana frågor efter 3 års studier om det, hehe

      Milla : : Hejsan,du undrar om "vilka slags examen man kan ta"? Menar du examina på eftergymnasial nivå? Det finns många olika typer av examina:på gymnasienivå kan man ta examen... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga